Home Nieuws Kieft vraagt zich af: ‘Waarom is er zoveel negatief sentiment rondom PSV’

Kieft vraagt zich af: ‘Waarom is er zoveel negatief sentiment rondom PSV’

2533
0

De wedstrijd tussen FC Volendam en PSV is de revue allang gepasseerd en PSV kon drie punten aan het totaal toevoegen maar de wedstrijd aan de Dijk in Volendam dreunt wel flink na.

Dat heeft alles van doen met het spel van PSV en dat wat de ploeg als geheel liet zien in Volendam. Ondergrens, slecht, niet topfit en verschrikkelijk spel. Zo maar een paar aanduidingen om de zondagmiddag van PSV te duiden. PSV had zondagmiddag dan ook de handen vol aan FC Volendam, maar wist wel met 2-3 te winnen. Guus Til en Joey Veerman waren belangrijk voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Verder valt er vrij weinig positiefs meer te concluderen. Wim Kieft ziet dat PSV en Ruud van Nistelrooij flink worstelen met elkaar.

“Het enige wat je Van Nistelrooij wel na moet geven, is dat hij twee hele goede spelers is kwijtgeraakt in de winterstop”, zegt Wim Kieft aan tafel bij Veronica Offside. “Maar je ziet niet de manier van voetballen. Dat zie je bij Ajax wel. Waarom er zoveel negatief sentiment rondom PSV is? Omdat de verwachtingen heel erg hoog zijn. En de verwachtingen van hem ook. Maar, zondag is het PSV-Ajax en Ajax wint zelden bij PSV. PSV wint gewoon heel vaak in Eindhoven.”

Guus Til kan wel op sympathie rekenen van Kieft, die denkt dat de multifunctionele speler tegen Ajax weer in de basis zal staan. “Die Til is wel een waardevolle speler. Niet de allerbeste, maar wel iemand die een goal kan maken”, gaat Kieft verder, die bijval krijgt van tafelgenoot Wesley Sneijder.

Sneijder wijst ook naar de voorassist van Joey Veerman bij de eerste goal van Luuk de Jong. “Een wereldbal van Veerman, hoor. Bij die eerste goal. Goede goal van Til ook. Met ruimtes is Til inderdaad een nuttige speler. Alleen in het meevoetballen niet. In de kleine ruimtes heeft hij het gewoon niet”, aldus Sneijder.


Vorig artikelDe situatie rond Rai Vloet neemt nog pijnlijkere vormen aan
Volgend artikelDanny Koevermans pleit als oud-PSV’er en oud-Spartaan voor Shurandy Sambo in PSV 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in