Home Nieuws Kieft oordeelt hard over ‘onbetrouwbaar’ duo Teze – Obipso: ‘Geen PSV niveau’

Kieft oordeelt hard over ‘onbetrouwbaar’ duo Teze – Obipso: ‘Geen PSV niveau’

3139
0

Wat hebben van Dijk, de Ligt, Aké en Blind met elkaar gemeen? Alle genoemde verdedigers maken geregeld fouten en zijn allen niet altijd 90 minuten betrouwbaar.

Hetzelfde geldt voor Jordan Teze en Armando Obispo. Echter ziet Wim Kieft dat anders. De analist van de Telegraaf is onredelijk kritisch op het centrale duo. Kieft zag Benitez blunderen maar maakt zich desondanks geen zorgen over de Argentijnse doelman, maar hij heeft wel twijfels over Jordan Teze en Armando Obispo.

Volgens Kieft hoeft PSV er niet voor te vrezen dat Benítez ‘een probleem wordt’. ‘Die indruk maakt hij niet, ook niet nadat hij zo verschrikkelijk mistastte. Hij oogt verder heel betrouwbaar, is goed in de lucht en er zit gewoon een goede kop op bij die jongen. Daarom zal het foutje eenmalig zijn’, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf.

Daarna richt de analist zijn kritische pijlen op het talentvolle duo centraal achterin. ‘De bedenkingen bij Armando Obispo en Jordan Teze zijn groter. Die halen niet het niveau waar PSV naartoe wil groeien, hoewel Teze laatst werd opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal. Hij is een wilde speler, slordig in balbezit en onbetrouwbaar als verdediger’, overdrijft Kieft.

Kieft vond zelfs dat Teze goed weg kwam in het duel tegen Rangers FC. ‘Hij riep het over zichzelf af dat de VAR ging kijken of hij hands maakte uit een corner van de Schotten. Als je zoals hij zo vreemd met je arm naar een bal beweegt, dan kan het zomaar hands worden. Hij ontsnapte ditmaal, want op televisie leek het toch duidelijk dat Teze de bal met zijn arm beroerde.’


Vorig artikelPSV kijkt naar opvolging Cody Gakpo, vraagprijs dichtbij 60 miljoen euro
Volgend artikelThe Telegraph waarschuwt PSV voor slagkracht Man United: Miljoenenbod op Cody Gakpo aanstaande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in