Home Nieuws Kieft: Hij is niet helemaal objectief over PSV, hij heeft zo’n hekel...

Kieft: Hij is niet helemaal objectief over PSV, hij heeft zo’n hekel aan Ajax’

5813
0

Wim Kieft heeft zondag op uitnodiging van  Hans van Breukelen het Eredivisie-duel tussen PSV en Ajax bijgewoond.

De voormalig aanvaller vertelt in de podcast KieftJansenEgmondGijp dat hij moest lachen om bepaalde opmerkingen die Van Breukelen maakte.

“Nu hij niet meer hoeft te keepen, is hij veel leuker geworden”, grapt Kieft. “Hij ontving iedereen, hij toonde interesse… Geweldig leuk. Alleen is hij niet helemaal objectief over PSV, zeker niet als ze tegen Ajax spelen. Hij heeft zo’n hekel aan dat Ajax”, lacht Kieft.

Die afkeer tegen Ajax zou komen door het polletje-incident, dat in april 1987 plaatsvond. Van Breukelen keepte toen namens bij tegen Feyenoord. De keeper wilde voorafgaand aan een uittrap de bal een paar keer stuiteren, maar zag tot zijn grote verbazing dat de bal door een polletje in het gras nog amper stuitte.

Van Breukelen pakte de bal opnieuw op, echter was dat niet toegestaan. Feyenoord kreeg een indirecte vrije trap in het strafschopgebied en die leverde via Keje Molenaar de 1-1 op in de laatste minuut van de wedstrijd.

“Toen wilden ze bij Ajax allemaal dat hij uit het Nederlands elftal verdween. Dat dacht hij althans”, aldus Kieft.

Bij Veronica Offside ging Kieft in ook op het wedstrijdbezoek met Van Breukelen. “Hans was zo fanatiek. Hij ging ook steeds springen. Ik zei: ‘Hans, je moet gewoon echt normaal doen en je waardigheid hoog houden.'”

“Hij gaf me allerlei adviezen over de keepers wat ze goed en slecht deden. Toen gaf ik aan dat ik gewoon gezellig naar de wedstrijd wilde kijken. Maar ik vond het heel leuk en leefde mee”, zei Kieft tot slot.


Vorig artikelWilfred Genee gaat stuk om fout op wedstrijdticket van Wesley Sneijder voor PSV – Ajax
Volgend artikelVerbazing over ‘nare actie’ Kenneth Taylor bij Joey Veerman: ‘Hij is een lul met vingers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in