Home Nieuws Kieft haalt uit naar Schmidt en is kritisch op Drommel: ‘Bang om...

Kieft haalt uit naar Schmidt en is kritisch op Drommel: ‘Bang om fouten te maken’

2838
0

Roger Schmidt oogt in de maand augustus uiterst rustig en ontspannen.

De Duitser krijgt momenteel weinig kritieken te verwerken van het Nederlandse journaille en de diverse analisten. Dat geldt echter niet voor Wim Kieft. De analist is erg kritisch op Schmidt in het weekend van de aanvang van de Eredivisie.

In zijn column in De Telegraaf haalt Kieft uit naar Roger Schmidt. Kieft noemt het ‘kinderachtig’ dat Schmidt niet toe wil geven dat er ten opzichte van vorig seizoen veel veranderd is in Eindhoven. De oud-spits doelt ondermeer op de speelwijze.

‘PSV-trainer Roger Schmidt is een sympathieke vent om te zien en zal dat in werkelijkheid ook best zijn’, begint Kieft in zijn column.

‘Neemt niet weg dat hij een hele hoop onzin verkondigt. Zijn inziens is er tactisch weinig veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Maar alles is anders bij PSV. Iedereen ziet het en daarom is het kinderachtig van Schmidt dat hij niet toegeeft dat hij het verkeerd zag en verkeerd heeft aangepakt in zijn eerste jaar in Eindhoven.’

Kieft doelt op de speelwijze. ‘En is het plotseling aardig om naar het nieuwe PSV te kijken. Mooi om te zien zoals Madueke bij zijn eerste goal tegen Ajax tussen Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez door sneed omdat hij achter die twee de ruimte zag om uit te halen’, schrijft Kieft, die verder ook geen fan blijkt te zijn van Joël Drommel.

‘Alleen doelman Joël Drommel oogt onzeker. Je ziet dat hij bang is om fouten te maken.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here