Home Nieuws Wim Kieft haalt uit naar KNVB na negeren Mo Ihattaren; Keuze voor...

Wim Kieft haalt uit naar KNVB na negeren Mo Ihattaren; Keuze voor Marokko op komst?

4555
0

Vol trots poseerde Mo Ihattaren twee jaar terug in een Oranje shirt op de Herdgang en schudde hij trots en enthousiast de hand van Ronald Koeman.

Een internationale carrière leek geboren. Twee jaar later is de situatie volledig anders en ligt er een keuze en dus switch voor Marokko op de loer. Die mening is ook Wim Kieft toebedeeld. In zijn column in de Telegraaf haalt Kieft uit naar de KNVB na het niet selecteren en dus negeren van Mo Ihattaren.


“Een kwalijke zaak, vindt Kieft.’De bondscoaches De Boer en Erwin van de Looi lieten zelfs niets van zich horen. Zo ga je niet met iemand om’, aldus Kieft in zijn wekelijkse column in de Telegraaf.

‘Als de KNVB niet uitkijkt, kondigt zich hier een tweede Ziyech-scenario aan en gaat hij verloren voor Oranje. Reken maar dat de Marokkaanse bond direct in actie komt’, Kieft kritisch.

‘Waarom doet Van de Looi niet normaal? Waarom grijpt De Boer niet in?’, vraagt Kieft zich oprecht af.

‘Hij is hoofdverantwoordelijk voor de selecties van Oranje en Jong Oranje en had Van de Looi moeten opdragen Ihattaren te selecteren. Je neemt je beste spelers toch altijd mee? Zelfs als zo iemand even niet speelt. Zo’n selectie kan die jongen juist de boost geven die hij nodig heeft. Jong Oranje is daarvoor het ideale podium. Nu voelt hij geen enkel vertrouwen van deze bondscoaches.’

‘Wat nou eigen speelwijze? Neem hem desnoods mee voor de bank, geef hem het gevoel dat hij erbij hoort, maak hem gek, geef hem speelminuten als de stand het toelaat of zet hem op scherp voor het geval je tegen Duitsland iets moet forceren. Er is totaal geen inlevingsvermogen bij Van de Looi en De Boer.’

‘Dat gebrek gaat ten koste van Ihattaren nu en mogelijk van Oranje op langere termijn. Bij een team als Jong Oranje moet de ontwikkeling van de individuele speler voorop staan en zeker bij iemand als Ihattaren, die de potentie heeft om op termijn een belangrijke speler te worden van het grote Oranje’, aldus Wim Kieft over Mo Ihattaren.