Home Nieuws Kieft complimenteert PSV en van Bommel na verlies in Barcelona

Kieft complimenteert PSV en van Bommel na verlies in Barcelona

102
0

Wim Kieft is in zijn column in De Telegraaf positief over de manier waarop PSV zich dinsdag heeft gepresenteerd op bezoek bij FC Barcelona.

Met name Mark van Bommel krijgt complimenten van de kritische oud PSV spits. Kieft hecht veel waarde aan een duidelijk speelplan en de wedstrijd die PSV in Nou Camp speelde kon de analist zeker bekoren.

Volgens Kieft mag PSV ‘redelijk positief’ zijn over het toch fors verloren Champions League-duel. ‘PSV maakte een volwassen indruk, al bekroop me het gevoel dat de Spanjaarden gas gaven als ze het nodig vonden om het verschil te maken’, schrijft Kieft.

‘Vooraf calculeer je verlies in, maar de manier waarop is belangrijk. Mark van Bommel hield vast aan de intentie van spelen en PSV zocht waar mogelijk de aanval in de omschakeling met Hirving Lozano en Steven Bergwijn, die af en toe gevaarlijk doorkwamen.’ De twee snelle buitenspelers kregen een aantal mogelijkheden, maar konden het verschil niet maken in Barcelona.

‘Hoewel je met zo’n speelwijze weinig hebt aan Luuk de Jong – hij moet worden bediend met voorzetten van de flanken, maar die komen tegen zo’n goede tegenstander nauwelijks – begrijp ik dat Van Bommel hem niet voor één duel op de bank zet. Ook het centrale verdedigingsduo blijft kwetsbaar. Daarom vond ik Van Bommels intenties gedurfd en heeft hij ook achteraf de juiste keuze gemaakt in mijn ogen’, besluit Kieft.


Vorig artikelDe Mos: “Mark van Bommel ziet het vantevoren al’
Volgend artikelGebroeders van de Kerkhof niet eens met Valentijn Driessen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in