Home Nieuws Kieft bijna zeker: ‘Valt bijna niet voor te stellen dat PSV geen...

Kieft bijna zeker: ‘Valt bijna niet voor te stellen dat PSV geen kampioen wordt’

123
0

De zekerheden die analisten stellen aan het behalen van een landstitel in combinatie met het wel of niet spelen van Europees voetbal is soms fascinerend.

De laatste keer dat PSV bijvoorbeeld de titel pakte in combinatie met het spelen van Europees voetbal is nog maar drie jaar geleden. Tot ver in maart van het seizoen 2015-2016 speelde PSV in de Champions League, waar het na 120 minuten en strafschoppen pas werd uitgeschakeld door de latere finalist.

Enkele dagen later verloor PSV thuis van Ajax maar werd enkele weken later gewoon landskampioen. Wim Kieft daarentegen is de volgende analist die denkt dat PSV door het niet spelen van Europees voetbal landskampioen gaat worden. De zekerheid waarmee Kieft dit verkondigt is bijzonder te noemen. Kieft wijst ook naar Luuk de Jong en zijn doelpunten.

‘Luuk de Jong blijft voor mij de bepalende factor voor het huidige kampioenschap van Nederland. Hij scoort een gigantisch doelpuntengemiddelde, en hoe meer treffers, hoe meer punten. Simpel.”

Kieft schrijft zaterdagochtend in zijn column in De Telegraaf over PSV en de Jong: “Een paar maanden geleden speelde De Jong beter, was hij meer een aanspeelpunt en maakte daarbij belangrijke goals. Nu valt De Jong voetballend wat tegen, maar maakt hij wel aan de lopende band doelpunten. Daarom, en omdat Ajax een loodzwaar programma draait in april, valt het bijna niet voor te stellen dat PSV geen kampioen wordt”, zegt de voormalig spits uitgesproken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here