Home Nieuws Kieft begrijpt van Bommel niet en wijst naar incident met van Basten

Kieft begrijpt van Bommel niet en wijst naar incident met van Basten

121
0

Ook Wim Kieft heeft geen goed woord over voor Mark van Bommel en diens handelswijze richting Jeroen Zoet. 

Kieft snapt niet dat van Bommel dit heeft kunnen uitrichten naar Jeroen Zoet. De oud PSV spits wijst daarbij naar het incident tussen van Basten en van Bommel en het slechte communiceren daarin. Juist dat voorval zou van Bommel als voorbeeld hebben kunnen gebruiken naar zijn voormalige eerste keeper. Het begint namelijk bij goed communiceren, stelt Kieft.

“Dat heb ik mijn hele leven al gevonden van coaches: ze kunnen zich heel slecht verplaatsen in de psychologie. Het is heel normaal dat je een speler op de bank zet, maar hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om Zoet als derde keeper mee te nemen naar Tilburg? Dat doe je toch niet. Het is helemaal nergens voor nodig.”

Kieft noemt het ‘bijna vernederend’ voor Zoet. “Dan zeg je toch: ‘luister, je hebt heel slecht gekeept, dus blijf maar lekker weg’. Dat je dát niet begrijpt, daar kan ik gewoon niet bij. Je kunt nog zo’n grote carrière hebben gehad, maar je moet je altijd realiseren wat dat met een speler doet. Dit doe je gewoon niet. Onbegrijpelijk.”

Van Bommel had beter moeten weten, vindt de analist. “Als je ziet hoe hij tien of vijftien jaar later nog steeds reageert op dat moment met Van Basten, waarin hij zelf vindt dat hij tekort is gedaan… Dan zou je toch ook moeten weten dat je Zoet hiermee tekort doet?”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here