Home Nieuws Kieft adviseert ‘centrale verdediger’ Denzel Dumfries: ‘Ga niet naar AC Milan’

Kieft adviseert ‘centrale verdediger’ Denzel Dumfries: ‘Ga niet naar AC Milan’

4055
0

Wim Kieft heeft zo zijn twijfels over een eventuele transfer van Denzel Dumfries naar AC Milan.

Kieft laat in de Telegraaf ook zijn licht schijnen op het nieuwe PSV en daar is de oud spits nog niet bijster enthousiast over.


Denzel Dumfries zou er in ieder geval goed aan doen niet naar Milaan te verhuizen. Het beleid bij de Italiaanse grootmacht is al jaren om te huilen, stelt Wim Kieft in zijn column in De Telegraaf.

‘Hoewel de interesse van AC Milan iedereen zou vleien, moet PSV’er en international Denzel Dumfries zich niet in zo’n onzeker Italiaans avontuur storten. Het lijkt een mooie uitdaging voor hem, maar als Dumfries iets beter aan de bal wordt, dan kan hij naar een groter en beter geleide Europese topclub dan AC Milan’, meent de oud-spits.

Kieft is zeer te spreken en onder de indruk van de ontwikkeling van Dumfries. ‘Met zijn power, fysiek en snelheid bezit hij kwaliteiten om centraal in de verdediging te spelen. Toch, als hij iets comfortabeler wordt aan de bal, kan Dumfries als rechtsachter direct mee bij veel Europese topclubs. Daar zitten ze verlegen om spelers van zijn kaliber. Met zo’n transfer logenstraft hij veel criticasters waarvan ik er ook één was.’

Bovendien zou Dumfries perfect passen bij het spel dat de nieuwe trainer Roger Schmidt voor ogen heeft. Zijn vertrek zou ‘een tegenvaller van jewelste zijn omdat de huidige invulling van de andere posities in de verdediging bij PSV ontoereikend zijn’, aldus Wim Kieft over de toekomst van Denzel Dumfries.


Facebook Comments Box