Home Nieuws Kieft adviseert Bergwijn: ‘Blijf bij PSV’

Kieft adviseert Bergwijn: ‘Blijf bij PSV’

18
0

Steven Bergwijn had vorige week zondag in de Arena de winnende treffer via zijn voet kunnen laten vertrekken. Of een ziedend schot op doel of een pass breed naar Lozano. In beide gevallen was de competitie 2018-2019 waarschijnlijk beslist geweest.

Het is precies dat wat er bij Steven Bergwijn nog ontbreekt. Écht beslissend zijn. In zijn wekelijkse column in de Telegraaf refereert Kieft aan deze tekortkomingen van Bergwijn. Kieft adviseert Bergwijn daarom nog een jaar bij PSV te blijven.


Een transfer naar het buitenland komt nog te vroeg voor Steven Bergwijn, stelt Kieft, die ook denkt dat Bergwijn momenteel nog niet door kan groeien naar het niveau van Memphis Depay bij Oranje. Dit schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

‘Omdat Bergwijn dat nog niet of te weinig brengt, kan hij niet tevreden zijn met dit seizoen’, aldus Kieft. ‘Deze Bergwijn heeft nog niets in het buitenland te zoeken. Zijn huidige prestaties bij PSV accepteren ze in de grote competities niet van een dure aankoop. Bij Depay heeft iedereen kunnen zien dat in het buitenland heel andere wetten gelden. Voor de ontwikkeling van Bergwijn is het daarom veel beter om nog een seizoen bij PSV te blijven.’

‘De huidige Bergwijn is nog lang niet zover als Depay toentertijd. Zoals vorige week tegen Ajax moet die grote kans van hem bij 1-1 honderd procent een doelpunt zijn. Zolang Bergwijn die garantie niet geeft, kan hij zomaar ondersneeuwen bij een buitenlandse club waar de concurrentie moordend is. Een jaar extra Eredivisie betekent een jaar lang elke week spelen, nationaal en internationaal en extra ervaring opdoen. Op die manier kan hij zich wel de brutaliteit, het vertrouwen en de overtuiging eigen maken om te slagen in grote competities.’


Facebook Comments