Home Nieuws Kicker: Roger Schmidt eerste kandidaat bij Red Bull Leipzig

Kicker: Roger Schmidt eerste kandidaat bij Red Bull Leipzig

233
0

Roger Schmidt staat bovenaan de lijst van kandidaten voor de vacature van hoofdtrainer van Red Bull Leipzig.

Dit weekend ontdeed Red Bull Leipzig zich van hoofdtrainer Jesse Marsch en dat zorgt voor veel speculaties in de Duitse media. Het doorgaans betrouwbare voetbalmedium Kicker meldt zondagavond dat Roger Schmidt de gewenste kandidaat in Leipzig is om snel hoofdtrainer van het Red Bull Leipzig concern. Het moet echter blijken hoe realistisch een overstap van Schmidt op korte termijn is: de Duitser ligt nog tot het eind van dit seizoen vast in Eindhoven.


Zondagmiddag werd het ontslag van Marsch officieel. De naam van Schmidt werd al vaker genoemd in Leipzig, maar toen was de nu ontslagen trainer nog actief in Leipzig. Die situatie is nu veranderd en dus draait de geruchtenmolen op volle toeren. Kicker weet dat Roger Schmidt kandidaat-trainer nummer een is in Leipzig. Het Duitse medium meldt ook dat er voorzichtig nagedacht wordt over een directe overgang van Roger Schmidt naar Leipzig. Schmidt heeft tot en met het einde van dit lopende seizoen een verbintenis in Eindhoven, waar club en trainer officieel in onderhandeling zouden zijn om het contract te verlengen.

Assistent-trainer Achim Beierlorzer neemt momenteel de honneurs waar bij Leipzig. De ploeg staat op een teleurstellende elfde plek in de Bundesliga. Later meer.