Home Nieuws Kicker: PSV wil Oostenrijkse verdediger Phillip Mwene van Mainz

Kicker: PSV wil Oostenrijkse verdediger Phillip Mwene van Mainz

1111
0

Sinds de komst van Roger Schmidt naar PSV, neemt menig PSV fan de scoutingsafdeling van de club niet meer zo serieus.

Waarom? Omdat het contingent Duitse spelers en trainers, stafleden en spelers afkomstig uit de Duitstalige Bundesliga’s flink de overhand nemen sinds Roger Schmidt de scepter zwaait. Dat aantal neemt dusdanig toe dat je zo langzamerhand afvraagt hoe de scoutingslijsten van de scoutingsafdeling eruit zagen voor de komst van Roger Schmidt naar PSV.


Met een beetje precisie is er inmiddels een volledig elftal van spelers uit de koker van Roger Schmidt samen te stellen? Tocg zijn er ook succesfactoren te benoemen onder de aangetrokken spelers. Philipp Max en Mario Gotze zijn grote spelers die PSV veel zullen gaan opleveren.

De volgende speler uit de koker van Roger Schmidt is alweer in aantocht. Volgens het Duitse Kicker heeft PSV namelijk interesse in Phillip Mwene, een 27-jarige verdediger. Mwene speelt nu nog voor FSV Mainz, maar heeft besloten om zijn aflopende contract bij de Duitse club niet te verlengen. DDus zitten Schmidt en PSV op het vinkentouw, weet men in Duitsland. te melden.

De Oostenrijker speelde nog geen interlands, maar behoort wel tot de voorlopige selectie voor het EK van komende zomer. Mwene kan zowel als rechtsback en als linksback uit de voeten.

Mwene kwam in 2018 van Kaiserslautern naar Mainz. Mede vanwege een zware blessure, waardoor hij ruim een jaar uit roulatie was, speelde hij tot nu toe 30 officiƫle wedstrijden voor Mainz. In het shirt van Kaiserslautern kwam hij in twee seizoenen tot 68 wedstrijden.

De 27-jarige verdediger van FSV Mainz 05 is komende zomer transfervrij en kan op beide flanken uit de voeten. Dat betekent dat hij een stand-in voor Philipp Max kan zijn maar ook in aanmerking kan komen voor de opvolging van Denzel Dumfries. De voormalige jeugdinternational van Oostenrijk speelde totaal 3 seizoenen voor Mainz.


Facebook Comments