Home Nieuws Kevin Strootman is weer topfit en gepromoveerd maar denkt aan terugkeer naar...

Kevin Strootman is weer topfit en gepromoveerd maar denkt aan terugkeer naar Eredivisie

7286
0

Kevin Strootman heeft al een hele carriere achter de rug maar is nog steeds altijd ‘slechts’ 33 jaar oud.

De in februari 33 jaar geworden Strootman versleet na zijn transfer van PSV naar AS Roma heel wat clubs maar tegenwoordig is hij weer in de Serie te vinden. Strootman promoveerde met zijn nieuwe club Genua naar de Serie A, waar stadgenoot en voormalig tijdelijk werkgever van Mo Ihattaren, juist van de Serie A naar de Serie B degradeerde. Strootman nadert het einde van zijn carriere maar heeft tal van mooie clubs achter zijn naam staan waar hij nog vaak aan terug denkt.

Nu de middenvelder wat ouder is begint hij ook vast terug te blikken op zijn carrière. Hij noemt het de herwaardering van voetbalgeluk. “Bij Roma speelde ik samen met De Rossi en Totti. Op een bepaald moment ga je dat normaal vinden, want je staat elke dag met ze op het veld, maar nu zie ik hoe speciaal dat was. Totti, dat was gewoon een compleet andere categorie als voetballer”, zegt Strootman in gesprek met Voetbal International.

Tegenwoordig koestert Strootman de mooie momenten. Na enkele clubs te hebben versleten waar hij bankzitter was, is Genua de club waar hij zich thuis voelt. Strootman geniet weer, ook met terugwerkende kracht. Daarbij gaan de gedachten terug naar zijn Eindhovense jaren. “De beker en Johan Cruijff Schaal met PSV. Mooie prijzen, maar toen nam je dat als het ware voor lief, want je wilde ook nog kampioen worden.”

Daarom geniet de middenvelder extra van het succes met Genoa. “Want ik heb er veel voor gedaan. Ben daardoor het hele seizoen fit geweest en heb als basisspeler voldaan aan de verwachtingen van de mensen die me gehaald hebben. Als mensen blij met je zijn, trots op je zijn, geeft dat een heel goed gevoel. In die zin is dit succes extra speciaal.”

Jarenlang gold Strootman als veel belovende middenvelder voor Oranje maar het liep anders. “Als ik eerlijk ben, heb ik in Oranje gewoon een aantal slechte wedstrijden gespeeld. Daardoor bestaat er in Nederland misschien niet zo’n positief beeld van mij. Als ik terugkijk op die periode, dan kom ik tot de conclusie dat ik te veel hooi op mijn vork genomen heb”, zegt hij tegen Voetbal International.

“Er veranderde in die tijd zoveel bij Oranje, elke selectie waren er weer zes, zeven, acht nieuwe spelers”, vervolgt Strootman. “Ik hoorde bij het kleine groepje dat wel tot de vaste kern behoorde. Ik ben een type dat zich snel verantwoordelijk voelt, die verantwoordelijkheid dan ook wil nemen. Het gevolg was dat ik bij Oranje met van alles bezig was, behalve met mezelf.”

“Het voelde als een soort verplichting, want ik was toch een van de vaste internationals? Het ging alleen zwaar ten koste van mijn eigen spel, maar dat inzicht kwam pas veel later. Daar heb ik het uiteindelijk met Georginio Wijnaldum ook regelmatig over gehad. Hij heeft namelijk een periode met datzelfde gevoel rondgelopen”, zegt Strootman over Gini Wijnaldum, die dezer dagen veel kritiek krijgt na zijn matige optreden tegen Sevilla in de Europa League finale.


Vorig artikelVfb Stuttgart wil Timo Baumgartl kopen, Duitse verdediger ‘wil absoluut niet meer terug naar PSV’
Volgend artikelDe ‘aangekondigde spreekbeurt’ over tactisch falen Van Nistelrooij, waarbij vaak naar Guus Til wordt gewezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in