Home Nieuws Kevin Hofland kritisch op arbitrage en niet onder de indruk van PSV

Kevin Hofland kritisch op arbitrage en niet onder de indruk van PSV

2635
0

Kevin Hofland leek na afloop van PSV – Willem II een slechte verliezer of had de trainer van het bijna gedegradeerde Willem II een punt?

Hofland wees na afloop naar de arbitrage. Scheidsrechter Johan Kamphuis was de gebeten hond. “Volgens Kamphuis was er na het moment dat Vinícius de bal speelde, sprake van een nieuwe aanval”, zei Hofland, die Kamphuis in de rust van het duel aansprak.

Toen leidde PSV al met 3-1 maar het zonde Hofland niet. “Ik begrijp de regels niet meer. Misschien moet ik maar iets van bijscholing gaan doen”, aldus een cynische Hofland, die nog verder ging. De Limburger legde ook de schuld bij de grensrechter, die niet vlagde toen Vinícius de bal aannam.

“Misschien moeten ze bij de arbitrage ook maar eens ingrijpen, gewoon een weekend langs de kant. Als mijn zoon een fout maakt op school, krijgt hij dat ook te horen.”

De coach van de Tilburgers vindt dat Willem II duidelijk onrecht is aangedaan maar Kamphuis ziet dat anders en legt na afloop uit hoe hij de situatie in de wedstrijd wist in te schatten. “Ik zie daar buitenspel, maar zie ook dat de bal daarna gelijk terug wordt gespeeld”, legt Kamphuis uit.

“Dan gaat er een nieuwe pass naar de overkant van het veld en van daaruit wordt gescoord, dus voor mij is het gelijk duidelijk dat het niet in de aanvalsfase zit en dus geen onderwerp is om de goal af te keuren. Op moment dat hij niet terug speelt en een voorwaartse beweging maakt, dan is het zeker wel een reden om af te keuren. Nu heeft het geen invloed op de goal”, aldus de leidsman. 

Willem II staat inmiddels laatste en is op weg naar rechtstreekse degradatie. Hofland vond dat zijn ploeg niet weggespeeld werd door PSV en zei na afloop veel positieve zaken te hebben gezien. De coach van de Tilburgers leek geenszins onder de indruk van PSV. De ploeg van Schmidt speelde moeizaam en maakte veel fouten maar hoefde ook niet diep te gaan tegen de matige tegenstander.


Facebook Comments Box