Home Nieuws Analyse | ESPN ziet lichtpuntje Luuk de Jong bij remise: ‘Dit is...

Analyse | ESPN ziet lichtpuntje Luuk de Jong bij remise: ‘Dit is bijna kunst’

1509
0

Kenneth Perez heeft genoten van de 2-3 van PSV tegen sc Heerenveen. Luuk de Jong zorgde met een fraaie kopbal voor de aansluitingstreffer in het Eredivisie-duel, dat uiteindelijk in een teleurstellend 3-3 gelijkspel eindigde.

“Ik vind dit bijna kunst”, zegt Kenneth Perez tijdens Dit was het Weekend van ESPN over het doelpunt van Luuk de Jong. De aanvoerder van PSV was Jeffrey Bruma bij een hoekschop van Joey Veerman in de lucht de baas en bracht de hoop op een resultaat met zijn doelpunt terug. “Jeffrey Bruma is echt geen kleine jongen en Luuk de Jong torent bijna uit stilstand hoog boven hem uit. Als hij het kopduel met Milan van Ewijk aan moest gaan, had ik het minder knap gevonden, maar tegen Bruma is dit echt een knappe goal. Het is het trademark van Luuk de Jong.”

De Jong was dit seizoen tot nog toe goed voor veertien competitietreffers. Perez is echter van mening dat PSV door moet selecteren. “Is De Jong volgend seizoen nog de aanvalsleider van PSV?, vraagt de Deense analist zich hardop af. “Ik ben groot fan van hem, maar misschien moet je met hem zitten om aan te geven dat zijn rol iets beperkter wordt. Hij mag van mij part wel aanvoerder blijven, maar in een beperktere rol heb je natuurlijk de ideale pinchhitter voor je ploeg.”


Vorig artikelGefrustreerde Veerman spreekt chagrijn uit: ‘Dit is gewoon een kutgevoel, echt helemaal kut’
Volgend artikelAnalist Kenneth Perez gaat veel te ver in zijn analyse over Xavi Simons: ‘Is best wel vermoeiend om naar te kijken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in