Home Nieuws Kenneth Perez prijst PSV inzake aanpak en afhandeling transfer Xavi Simons: ‘Knap...

Kenneth Perez prijst PSV inzake aanpak en afhandeling transfer Xavi Simons: ‘Knap gedaan’

3857
0

De rust rond PSV lijkt weer te zijn wedergekeerd na het plotselinge vertrek van Xavi Simons naar Red Bull Leipzig.

Simons trok uit het niets de PSV-deur achter zich dicht en veroorzaakte veel onrust bij de club. Verwijten te over en conclusies na conclusies, waarbij er veelal gewezen werd naar de PSV directie en naar het niet transparant zijn over de inmiddels bekende en befaamde transferclausules rond de middenvelder. Veel PSV fans waren en zijn nog steeds, boos op de middenvelder over de manier waarop het vertrek tot stand kwam.

De storm rond zijn transfer via Paris Saint-Germain naar Red Bull Leipzig is inmiddels wat gaan liggen en PSV is nadrukkelijk op zoek naar een vervanger voor Simons. Iedere speler kan vervangen worden en niemand is onmisbaar of juist niet te vervangen maar ESPN analist Kenneth Perez houdt er juist een andere mening op na. De uitgesproken analist en man met geheel eigen visie, geeft PSV zelfs complimenten over de handelswijze van de club inzake het dossier Xavi Simons en zijn vertrek uit Eindhoven.

Perez blijkt totaal anders naar de situatie te kijken. De massale verbazing over de handelswijze van PSV, dat alsnog vier miljoen euro overhield aan het vertrek van de middenvelder, vindt analist Kenneth Perez ‘heel overtrokken’. “Beter een paar miljoen dan hem niet kunnen halen”, is de Deen van mening.

Perez zoemt in op alle feiten en noemt het een ‘heel begrijpelijke constructie’, die PSV en John de Jong een jaar geleden wisten op te tuigen. “Dit moest PSV wel doen. Het liefst koop je zo’n speler voor tien miljoen euro om hem voor tachtig miljoen te verkopen, dat snappen we allemaal. Maar ze verdienen eigenlijk vier miljoen aan een huurspeler. Dit was het hoogst haalbare, knap gedaan. Bijzonder dat veel mensen het belachelijk vinden.”

Ondertussen lijkt Xavi Simons zijn draai te vinden in Leipzig, waar hij in zijn eerste week gevolgd werd door een camerateam van Red Bull Leipzig. Simons maakt op die manier kennis met Duitse media en met de fans van Leipzig. In onderstaande video geeft Simons een inkijkje in zijn dagelijkse trainingsarbeid in Leipzig en is tevens goed zichtbaar in wat voor luxe de spelers van het Red Bull concern zich begeven.


Vorig artikelPSV dichtbij komst Deens toptalent, clubs akkoord
Volgend artikelGuus Hiddink kan glimlach niet onderdrukken na vraag over situatie bij Ajax: ‘PSV en Feyenoord fans steunen hun club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in