Home Nieuws Kenneth Perez pakt de verkeerde verdediger aan maar is niet alleen maar...

Kenneth Perez pakt de verkeerde verdediger aan maar is niet alleen maar zuur: ‘Veel zin om hem te gaan volgen’

3516
4

Kenneth Perez is Kenneth Perez en dat zal ook altijd zo blijven. Daar is op zich niks mee maar de tv-kijker is naast scherpe analyses van de Deen ook wel vaak afhankelijk in wat voor stemming dan wel bui de analist is.

Want het gaat slaat nog wel eens in het negatieve door, de ‘buien’ van Perez en dan is er gene houden aan. Perez leek vrijdagavond even genoeg te hebben van André Ramalho, die deze editie van een topwedstrijd eigenlijk een hele goede wedstrijd af wist te leveren. Met name in de eerste helft was de Braziliaan sterk aan de bal, fel in het verdedigen en geconcentreerd in zijn spel.

Perez zag dat duidelijk anders en pakte de Braziliaan hard aan in zijn commentaar, waar eigenlijk dissonant Jordan Teze hard aangepakt had moeten. Teze viel uit de toom en was onzeker aan de bal, waar hij dat een half jaar geleden in de Kuip ook al en grossierde in balverlies. Het vele balverlies bleef nu beperkt tot een enkele keer maar Teze zocht op een enkele keer na vooral de pass naar achter en terug naar defensie in plaats van voorwaarts te denken en acteren. Kortom, Kenneth Perez pakte de verdediger aan.

De Deense analist was daarentegen wel te spreken over Noa Lang, die langzaam vele harten aan het veroveren is. Lang heeft één wedstrijd voor PSV nodig gehad om Kenneth Perez voor zich te winnen. De analist van ESPN is vol lof over de matchwinner in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Een beter PSV versloeg een soms verbaasd Feyenoord door zoveel offensief PSV-aanvalsgeweld, in De Kuip door een laat doelpunt van Lang en daar kon Perez wel van genieten. “Ik heb wel dingen gezien waar ik enthousiast van word bij Lang”, begint Perez. “Ik heb Lang niet echt gevolgd in België, maar wat ik goed vind om te zien is dat hij ook diepgaat. Dat hij niet alleen maar in de bal komt.”

“Want hoeveel buitenspelers, zeker degenen die zichzelf geweldige voetballers vinden – en dat vindt Lang zichzelf denk ik wel – komen niet alleen maar in de bal? Ik houd van buitenspelers die ook aanvoelen waar de ruimte is. Dat is een pre voor een buitenspeler.”

Perez noemt Lang ook ‘voetbalintelligent’. “Het is een speler die weet waar de bal gaat vallen, waar de ruimte ligt, waar de kansen liggen voor hem en zijn teamgenoten. Ik heb veel zin om hem te gaan volgen. Ik ben hem eerlijk gezegd een beetje uit het oog verloren, omdat hij in België speelde”, aldus Kenneth Perez in zijn analyse van de wedstrijd tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV, die volgende Deen ook terecht door PSV werd gewonnen.


Vorig artikelPerez heeft geen goed woord over voor ‘kamikazepiloot’ PSV: ‘Moeilijk om naar te kijken’
Volgend artikelPSV is ver met Aster Vranckx, die net zo ‘open’ als Earnie Stewart is: ‘Een eer als PSV mij wil’

4 REACTIES

 1. Jullie moeten eens ophouden met het dissen van Teze
  Ben het met Perez eens dat Ramaljo een groot gevaar is voor zijn eigen verdediging

  • Beste Peter,

   Dissen van Teze?
   Teze laat elke keer zien dat het geen topclub waardige speler is, hoeveel fouten hij wel niet maakt en zovaak verkeerd staat gepositioneerd. Het had na een kleine 10min in de eerste helft ook zo 1-0 voor Feyenoord kunnen staan, want daar ging weer een gigantische Teze blunder aan vooraan. Het is gewoon geen goede verdediger. Dat benoemen door het te constateren is wat anders dan dissen.
   Een Ramalho is met zijn gemiddelde kwaliteiten nog altijd een stabielere verdediger dan Teze.
   De eerste helft van het vorige seizoen hebben Teze en onze andere vriend Obispo ons zoveel tegengoals gekost, je hoeft ze alleen maar aan het werk te zien elke week en je kunt gemakkelijk tot de conclusie komen dat het pure middelmaat is en psv onwaardig.
   Ik snap het ophemelen dan totaal ook niet, kijk de wedstrijden en je ziet zoveel misgaan tot ergernis aan toe.

 2. De schrijver van dit stuk beschuldigt Perez dat hij het altijd op Ramalho voorzien heeft maar zelf heeft hij het altijd op teze voorzien. En ik denk toch dat perez meer verstand heeft van voetbal dan de schrijver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in