Home Nieuws Kenneth Perez over talent van PSV: ‘Zou bij Ajax het achtste wereldwonder...

Kenneth Perez over talent van PSV: ‘Zou bij Ajax het achtste wereldwonder zijn’

5615
0

Kenneth Perez tempert de verwachtingen rondom Tygo Land. De Deense analist van ESPN is van mening dat PSV geduld moet hebben met de achttienjarige middenvelder.

Peter Bosz en zijn selectie koersen af op het landskampioenschap. Daardoor is het in de ogen van Perez niet eenvoudig voor jonge beloftes om een plek in de basiself te veroveren.

“We zijn geneigd te zeggen: ‘Hij zal wel de nieuwe Frenkie de Jong zijn. Hij zal wel bijzonder zijn'”, begint Perez zijn analyse over de PSV’er bij ESPN. “Als hij een Ajax-talent was, was hij het achtste wereldwonder. Maar hij is een jonge speler, die alle trainingen moet meemaken.”

“Het niveau van het eerste elftal is gewoon heel hoog”, gaat Perez verder. “Als jonge speler komt hij er nog niet aan. Dan moet je héél veel klasse hebben. Het is het nadeel van jonge spelers, als je in een selectie zit die zo volwassen is”, aldus Perez.

De achttienjarige rechtspoot ligt momenteel nog tot medio 2025 vast in Eindhoven. Rik Elfrink meldde onlangs namens het Eindhovens Dagblad dat de clubleiding van PSV en Land in gesprek zijn over een nieuwe verbintenis.

Land maakte op 12 augustus 2023 zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van PSV. Hij speelt zijn wedstrijden momenteel voornamelijk voor de beloftenploeg In 21 officiële duels namens Jong PSV noteerde hij 4 goals en 3 assists.


Vorig artikelPeter Bosz zorgt voor enorme piek bij Google na nederlaag in Nijmegen
Volgend artikelWeinig sympathie voor Cillessen: ‘Ik stond met Hélène Hendriks bij Ajax – NEC…’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in