Home Nieuws Kenneth Perez onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Wordt altijd onderschat...

Kenneth Perez onder de indruk van Luuk de Jong: ‘Wordt altijd onderschat in Nederland, hij moet mee naar Qatar’

369
0

Nu Luuk de Jong weer topfit is, vallen de analisten over elkaar heen om de nummer één spits van Oranje te bewieroken.

Luuk de Jong levert meteen voor PSV na zijn blessure. De aanvoerder maakt het verschil met zijn speelwtijl en geeft bovendien het team extra vertrouwen. Het zorgt voor lyrische kritieken van de analisten. Zo is Kenneth Perez van mening dat zijn voormalig ploeggenoot bij FC Twente nog altijd onderschat wordt in Nederland. Kenneth Perez stelt zonder twijfel vast dat Luuk de Jong hoe dan ook mee moet naar het WK in Qatar.

Perez vindt de spits van onschatbare waarde voor PSV. “Je zag gewoon dat het hele elftal opgelucht ademhaalde toen hij erin kwam tegen Arsenal”, aldus de ESPN-analist bij Voetbalpraat. “De spelers waren blij dat ze hun kapstok terug hadden. Hij is echt de leider van PSV”, stelt de Deen vast.

Collega-analist Hans Kraay jr. is het eens met Perez en ziet de Jong meteen na zijn terugkeer belangrijk zijn voor PSV. “De spelers waren ook blij dat ze eindelijk konden stoppen met opbouwen van achteruit. Ze konden weer lekker de lange bal spelen op De Jong en van daaruit doorvoetballen.”

Volgens Perez moet het ook voor bondscoach Louis van Gaal geen issue zijn als het over het selecteren van Luuk de Jong gaat. “Luuk moet sowieso mee naar het WK”, zegt Perez, waarop Hans Kraaij zegt: “Honderd procent. Hij is onze beste pinchhitter.”


Vorig artikelRonald Waterreus hard voor Ihattaren: ‘Einde oefening’ | Dick Advocaat wijst naar prestaties bij PSV
Volgend artikelAD Sportwereld: Inbrengen Ihattaren in bekerfinale was provocatie naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in