Home Nieuws Kenneth Perez over zijn keuzes in 2007: ‘Ik wilde naar PSV, Ronald...

Kenneth Perez over zijn keuzes in 2007: ‘Ik wilde naar PSV, Ronald Koeman en Champions League’

1412
0

Kenneth Perez sprak woensdagavond over de keuzes die hij als speler had toen hij in 2007 op een kruispunt in zijn carriere stond.

Perez had de clubs in Nederland voor het uitkiezen. Een vervolg bij Ajax, waar hij had kunnen blijven of een transfer naar PSV of Feyenoord. In die tijd klopte FC Twente ook al bij hem aan maar het werd Eindhoven en PSV. Dat zegt de Deense ESPN-analist woensdagavond, in aanloop naar de Conference League-finale.

Feyenoord pakte in 2007 flink door op de transfermarkt en wilde ook Perez binnenhalen. “Toen Van Marwijk trainer werd en ze Makaay terughaalden, Tim de Cler, Hofland. Maar het was toen nog niet zeker dat Van Marwijk trainer zou worden: dat durfde ik niet aan en toen ging ik naar PSV. Ronald Koeman, Champions League, toen koos ik daarvoor”, vertelt hij woensdag bij ESPN. “Het scheelde niet veel, maar in plaats van naar Feyenoord ging ik naar PSV.”

Perez bleef uiteindelijk maar een half jaar bij PSV en keerde in de winterstop terug naar Ajax. PSV werd enkele maanden later in Arnhem landskampioen en Perez kreeg na afloop in de kleedkamer vanuit Gelredom een telefoontje van Ibrahim Afellay. De toen nog jonge Afellay wilde Perez dollen met zijn overstap in de winterstop én met het mislopen van de landstitel. Uiteindelijk vertrok Perez ook weer snel uit Amsterdam en sloot hij zijn carrière af met een kampioenschap bij FC Twente.


Vorig artikelGerbrands over ‘de sleutel van het Philips Stadion’ en de wens voor drie jaar Roger Schmidt bij PSV
Volgend artikelMark van Bommel nieuwe trainer Royal Antwerp FC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in