Home Nieuws ‘Kelderklassepraktijken’ | Malik Tillman en de wekker: Kritiek na fout met minimale...

‘Kelderklassepraktijken’ | Malik Tillman en de wekker: Kritiek na fout met minimale gevolgen

1222
0

De jonge aanvallende middenvelder Malik Tillman miste de uitwedstrijd tegen Almere City – niet vanwege een blessure – maar vanwege een vergeten wekker.

Een inschattingsfout die zeker niet onopgemerkt is gebleven in Eindhoven en daarbuiten. Volgens media was het een opvallende afwezige bij PSV tijdens hun bezoek aan Almere City: Malik Tillman. De reden? De jonge speler had zich simpelweg verslapen. Zoiets kan iedereen overkomen, zou je zeggen, maar in de professionele voetbalwereld worden dergelijke fouten niet licht opgenomen. Zoals menigeen al was opgevallen, moet je daar bij geen enkele trainer mee aankomen. En dat is precies wat er gebeurde.

Bosz onverbiddelijk

Het is dusdanig de keuze geweest van trainer Peter Bosz om Tillman bewust buiten de selectie te laten. Bosz, bekend om zijn strenge doch rechtvaardige aanpak, verklaarde de absentie van Tillman en benadrukte het belang van discipline en verantwoordelijkheid binnen de groep. Voor Bosz, zo lijkt het, is professionaliteit en betrouwbaarheid net zo essentieel als talent en techniek.

De impact op de ploeg

Het Algemeen Dagblad gaf middels een video, verslag van de wedstrijd in Almere, waarbij het opvallend was hoe PSV zonder Tillman presteerde. Hoewel het team de wedstrijd wist te winnen, kan men zich afvragen of de afwezigheid van Tillman invloed had op de prestaties van het team. Tillman, die een veelbelovend talent is, heeft eerder bewezen van waarde te kunnen zijn voor het team.

‘Kelderklassepraktijken’ bij PSV?

Sportnieuws ging nog een stapje verder door de situatie te bestempelen als ‘kelderklassepraktijken’. Deze benaming suggereert dat dergelijke incidenten eerder verwacht worden bij amateurclubs dan bij een topclub als PSV. Het zet de situatie in een breder perspectief en laat zien dat zelfs op het hoogste niveau menselijke fouten worden gemaakt. Toch is professioneel voetbal – zeker op hoog niveau – niet de meest geschikte plek voor zulke voorgevallen.

Ondanks het incident kijkt Bosz alweer vooruit naar de volgende uitdaging: de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, omschreven als de ‘eerste topper van dit seizoen’. De grote vraag blijft of Tillman weer deel zal uitmaken van de selectie en hoe hij zich zal gedragen na dit incident. Een test voor zowel de jonge speler als voor Bosz.

Een les in professionaliteit

Dit incident rondom Malik Tillman is niet slechts een vergeten wekker, maar eerder een moment van reflectie voor zowel de speler als het team. Het benadrukt het belang van professionaliteit, discipline en de hoge eisen die gesteld worden aan spelers van topclubs als PSV. Het is nu aan Tillman om te laten zien dat hij deze les ter harte heeft genomen en zijn ware potentieel op het veld te tonen.


Vorig artikelNoa Lang niet in één hokje te plaatsen: ‘Ik kom op geen enkel feestje’
Volgend artikelVan Londen naar Almere | Dominantie in Nederland, nog zoekende in Europa maar perspectief op 13 punten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in