Home Nieuws Kees Ploegsma twijfelt over Cocu en wijst naar kwaliteiten Peter Bosz: ‘Hij...

Kees Ploegsma twijfelt over Cocu en wijst naar kwaliteiten Peter Bosz: ‘Hij zorgt voor aantrekkelijk spel’

2890
0

Kees Ploegmsa werd afgelopen week gevraagd naar de nieuwe trainer voor PSV.

Het clubicoon gaf toe dat hij niet bijster enthousiast meer wordt van het huidige PSV en dus moet er verandering worden bewerkstelligd, vindt Ploegsma. De manager van weleer wijst PSV op de kwaliteiten van Peter Bosz, die momenteel aan het roer staat bij Olympique Lyon.

“Als je het kringetje gaat bekijken, en dan beperk ik me tot Nederlandse trainers, zou je bij Peter Bosz uitkomen. En Cocu laat zich nadrukkelijk zien”, zegt Ploegsma in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. Over Cocu heeft Ploegsma wel wat twijfels. “Ik ben meestal niet zo van het mensen terughalen. Dat heb ik ook bij Huub Stevens gezien en in het verleden nog een paar keer. Het wordt dan vaak ouwe -jongens-krentenbrood. Dat je te lief bent voor elkaar en elkaar de waarheid niet meer durft te zeggen.”

Mocht PSV toch voor Cocu gaan, dan heeft Ploegsma wel een advies voor PSV. “Dan zou ik meteen Ruud van Nistelrooy als assistent erbij zetten. Dan heb je verfrissing. Als hij inderdaad de toekomstige trainer van PSV is, zou ik hem er na dit seizoen direct al naast zetten. Dan is de combinatie met Cocu in mijn ogen prima. Maar misschien is Peter Bosz ook wel een mogelijkheid.”

Peter Bosz kan tot op heden nog geen prijzen overleggen en dat kleeft min of meer als etiket aan de verder uitstekende trainer. Bosz werkte eerder bij Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. “Maar hij zorgde wel voor aantrekkelijk voetbal, hij moet die combinatie een keer gaan maken”, aldus een enthousiaste Kees Ploegsma over


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here