Home Nieuws Kees Ploegsma laat chagrijn van periode Roger Schmidt achter zich en adviseert...

Kees Ploegsma laat chagrijn van periode Roger Schmidt achter zich en adviseert PSV over Ramalho

4914
0

Kees Ploegsma senior kan meer dan 30 jaar na de grootste prijs uit de clubgeschiedenis nog altijd genoemd worden als één van de grootste PSV-iconen uit de PSV-historie.

Ploegsma, die omwille van zijn prestaties en verdiensten eigenlijk een standbeeld voor het Philips Stadion toekomt, was samen met Goos Hiddink de grote architect van het zo succesvolle PSV van eind jaren 80. Dankzij zijn handelsgeest, visie, inzichten en leiderschap klom PSV op naar de top van het Europese topvoetbal. In zijn laatste dienstjaren bij de club zat Ploegmsa steevast op een houten kistje naast de dug-out om op karakteristieke wijze het spel van ‘zijn’ PSV gade te slaan. Ploegsma mag met recht een PSV icoon worden genoemd.

Ploegsma volgt PSV, natuurlijk nog altijd zijn club, dan ook op de voet. En Ploegsma geniet weer van het huidige PSV. In tegenstelling tot enkele jaren geleden want begin 2022 sprak Ploegsma zijn afschuw uit over het PSV dat destijds weinig indruk wist te maken onder Roger Schmidt. Dat gold in 2022 overigens ook voor de gebroeders Willy en René van de Kerkhof. Willy en René waren net als Kees Ploegsma niet echt te spreken over Roger Schmidt en zijn periode in Eindhoven.

Kees Ploegsma herkende begin 2022 ‘zijn’ PSV niet meer terug: ‘Je ziet eigenlijk al een paar jaar matig voetbal bij PSV. Ik ga er niet meer met veel plezier naartoe. De wedstrijden die goed zijn geweest, zijn op één hand te tellen’, gaf hij destijds aan. Daar denkt Ploegsma inmiddels wel anders over. Ploegsma denkt dat PSV dit seizoen het verschil heeft gemaakt door een succesvolle transferzomer en kijkt nu opnieuw uit naar dat wat Earnest Stewart komende zomer van plan is.

Ploegsma ziet het als een mooie uitdaging voor PSV om de selectie grotendeels bij elkaar te houden. “Dit is een mooie groep. Anderzijds moet je ook niet dramatisch doen als een of twee spelers voor een topbedrag weggaan”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. “Dat zag je vorig jaar aan Xavi Simons en bij ons zag je het in 1987 toen Ruud Gullit vertrok. Daarna hadden we het beste seizoen ooit.”

Het belang van een goede transferzomer is volgens Ploegsma groot. “Daarom is dit ook een goed seizoen geworden, met bijvoorbeeld spelers als Jerdy Schouten, Sergiño Dest en Malik Tillman erbij. Dat zij vorig jaar naar Eindhoven gekomen zijn, was cruciaal. De meeste spelers zitten nog niet aan het einde van hun periode in het Philips Stadion, naar mijn idee. PSV zal dus een behoorlijk aantal contracten moeten verlengen en ook snel, om vroeg duidelijkheid te hebben”, aldus oud-manager Kees Ploegsma.

Van één speler zou Ploegsma desondanks afscheid nemen. “Spelers kunnen goed zijn voor de groep, dat is mooi meegenomen. Maar de basis is het voetbal. Ik zou met André Ramalho bijvoorbeeld niet doorgaan, omdat je je op die positie moet kunnen versterken.” Ploegsma rekent Ajax volgend seizoen nog niet tot concurrent in de titelstrijd. “Ajax? Garanties heb je niet, maar je zou zeggen dat ze daar nog wel een seizoen nodig hebben om alle problemen op te lossen en weg te houden bij het veld.”


Vorig artikelSchuilt er in gepromoveerde Timmy Simons een toekomstig PSV-hoofdtrainer?
Volgend artikelPLAYER FOCUS | Joey Veerman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in