Home Nieuws Kees Ploegsma, een PSV icoon dat niet graag meer naar PSV kijkt:...

Kees Ploegsma, een PSV icoon dat niet graag meer naar PSV kijkt: ‘Ik ben PSV’er maar…’

5156
0

Voetbal is vergankelijk, althans de successen in het voetbal zijn vergankelijk. Dat is al jaren zo dus laten we hopen dat het tij weer snel zal gaan keren voor PSV.

Ook dat is namelijk voetbal, het kan verkeren en de rollen kunnen snel omdraaien. PSV kent inmiddels een stevige en serieuze prijzendroogte en dat zint de achterban allerminst. Zo zijn bijvoorbeeld de PSV iconen Willy en René van de Kerkhof niet te spreken over Roger Schmidt en zijn periode in Eindhoven. De broers zijn ver klaar met Schmidt en pleiten soms openlijk voor zijn ontslag.

De broers van de Kerkhof zijn over het algemeen erg uitgesproken maar zo uitgesproken als ze heden ten dage over het werk van Schmidt zijn, is opvallend te noemen. Een ander PSV icoon is ook niet te spreken over het huidige PSV. Kees Ploegsma senior was in de jaren 80 toch wel de architect achter de ongekende nationale en internationale successen.

Ploegsma verdient op dat vlak een standbeeld voor het Philips Stadion. Dankzij zijn handelsgeest, visie, inzichten en leiderschap klom PSV op naar de top van het Europese topvoetbal. In zijn laatste dienstjaren bij de club zat Ploegmsa steevast op een houten kistje naast de dug-out om op karakteristieke wijze het spel van ‘zijn’ PSV gade te slaan. Ploegsma mag met recht een PSV icoon worden genoemd.

Maar Kees Ploegsma herkent ‘zijn’ PSV niet meer terug en is in gesprek met de Skiete Willy Podcast van Voetbal International uiterst kritisch op het huidige PSV. Ploegsma trekt fel van leer over het spel. ‘Tegen SC Heerenveen was het gewoon weer matig. Je ziet eigenlijk al een paar jaar matig voetbal bij PSV. Ik ga er niet meer met veel plezier naartoe. De wedstrijden die goed zijn geweest, zijn op één hand te tellen’, gaat hij verder in de podcast.

Het verschil met Ajax is veel te groot, zegt Ploegsma over de concurrent uit Amsterdam. ‘Als je voetballiefhebber bent…Ik zeg het met pijn in mijn hart, maar ik kijk liever naar Ajax dan naar PSV. Al een tijd lang. Ik ben een PSV’er, dus het is lastig om te zeggen, maar het is wel de realiteit”, aldus Kees Ploegsma over de club die hij samen met Guus Hiddink groot wist te maken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here