Home Nieuws Keert Wijnaldum terug naar PSV? ‘Het zou mij niet verbazen als hij...

Keert Wijnaldum terug naar PSV? ‘Het zou mij niet verbazen als hij terugkeert naar Nederland’

2993
0

Georgino Wijnaldum keert FC Liverpool de rug toe. Zijn periode in de Premier League lijkt ten einde gekomen.

Na vijf seizoenen vertrekt Wijnaldum uit de stad aan de Mersey. In 2016 trok Wijnaldum van Newcastle United naar Liverpool, waar hij op voorspraak van Jurgen Klopp naar toe werd gehaald. Het werd een glansrijke periode voor Wijnaldum, die uiterst succesvol was met het veroveren van de landstitel en de Champions League. Eerder verloor Wijnaldum met Liverpool al een Champions League finale maar tegen Spurs werd de kroon op het werk gezet.


Recente maandenlange speculaties over contractverlenging van zijn aflopende contract waren het gevolg maar een akkoord werd niet bereikt. Wijnaldum heeft de status van contractvrije speler en is overal gewild en geliefd.

FC Barcelona, Bayern München, PSG en Juventus dingen allemaal naar zijn diensten. Recent volgden ook nog Internazionale en Chelsea als clubs die Wijnaldum zouden willen contracteren. Het heeft er alle schijn van dat Ronald Koeman moet wachten op FC Barcelona over het vervolg van zijn twee jaar lopende contract, om daarna pas spelers als Wijnaldum naar Camp Nou te kunnen halen maar er zijn ook andere scenario’s te bedenken.

Opvallend genoeg kunnen we met een beetje fantasie ook PSV aan het rijtje clubs toevoegen waar Wijnaldum zijn carrière zou willen vervolgen. Hoe zit dat dan precies? Wijnaldum lijkt met een conflict te zijn vertrokken bij Liverpool want de middenvelder en aanvoerder van Oranje zei in een interview na afloop van de laatste thuiswedstrijd voor Liverpool dat hij binnenkort meer openheid van zaken zal geven over vertrek. ‘De fans mogen ook weten hoe het zit’, aldus Wijnaldum over zijn vertrek uit Liverpool.

Henk ten Cate denkt er in ieder geval het zijne van en voorziet een stap terug naar Nederland wat de toekomst van Wijnaldum aangaat. ‘Ik denk dat hij zijn besluit al genomen heeft over zijn toekomst. Ik zie Wijnaldum wel terug naar Nederland keren’, zegt ten Cate bij Ziggo Sport. ‘Zo’n jongen is het wel. Die maakt zijn keuzes op gevoel en misschien heeft hij het wel gehad in het buitenland’, stelt ten Cate.

Presentator Jack van Gelder acht de kans op een terugkeer naar Nederland zeer gering. Tafelgast Youri Mulder oppert Feyenoord als mogelijke club om zijn carrière te vervolgen maar Henk ten Cate wijst naar PSV. ‘Of naar PSV, daar heeft hij het ook goed naar zijn zin gehad en uitstekend gepresteerd. Ik zie hem wel terug naar PSV gaan’, aldus Henk ten Cate in een opvallende voorspelling over de toekomst van Georgino Wijnaldum.


Facebook Comments