Home Nieuws Karim Rekik mikpunt van kritiek in Franse media

Karim Rekik mikpunt van kritiek in Franse media

8
0

Karim Rekik krijgt in Frankrijk de wind van voren. De jonge verdediger is het mikpunt van kritiek in de Franse media maar ook bij de achterban van de Zuid Franse volksclub.

Rekik is door verschillende ongelukkige momenten, waaronder een rode kaart en twee eigen goals, niet altijd zeker van zijn plaats in de basis. ‘Karim Rekik wie? Moeilijk voor te stellen dat deze speler is gespot door de scouts van Manchester City, geliefd door de fans van PSV…’ Schrijft de krant La Provence vorige week.
Olympique Marseille verloor het duel bij SC Bastia met 2-1. Ingeleid door het eigen doelpunt van Rekik, die ook voorafgaand aan de tweede tegengoal weinig gelukkig was met een verloren lijf-aan-lijfduel rond de middenlijn. Waardoor de gewezen Franse grootmacht de resterende competitieduels zelfs nog moet oppassen voor degradatie.

‘Rekik beleeft een heel moeilijk seizoen’, erkent Wilbert Suvrijn, voormalig Oranje-international en prof van onder meer Montpellier. ‘Maar dan moet je in dat oordeel wel meenemen dat Olympique Marseille een heel gecompliceerde club is, waar het nóóit echt rustig is. Dit seizoen begon al heel chaotisch door het vertrek van trainer Marcelo Bielsa na één speelronde. Maar Rekik is niet de enige die stroef draait. Al heb ik het idee dat de buitenwacht op hem ietsjes kritischer is. Maar Rekik heeft zeker in het begin veel kansen gehad en die niet echt gegrepen. Zijn spel komt soms erg rommelig over, voetbaltechnische fouten die je in de Franse competitie niet kunt maken. Dezelfde problemen had ook Gregory van der Wiel in zijn eerste seizoen bij Paris Saint-Germain. Ongelukkige situaties kunnen voorkomen, maar ze zijn ook te vermijden.’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here