Home Nieuws Kapitaalinjectie van 30 miljoen euro aanstaande, deel bedrag meteen beschikbaar voor aankopen

Kapitaalinjectie van 30 miljoen euro aanstaande, deel bedrag meteen beschikbaar voor aankopen

7111
0

Het eerder dit jaar opgezette kapitaalfonds voor de club gaat later dit kalenderjaar het definitieve vervolg krijgen.

Of dat betekent dat PSV zelfs al in de winterstop meteen de transfermarkt op kan, blijft gissen maar feit is wel dat er op korte termijn geld beschikbaar komt. PSV fan en commissaris Robert van der Wallen Miljardair, tevens ook voorzitter van de raad van commissarissen van PSV, kwam in het voorjaar met dat plan in de publiciteit. Hij verklaarde toen dat het streefbedrag 50 miljoen euro was. PSV denkt echter 20 miljoen euro daarvan niet direct nodig te hebben.


PSV treedt nog voor het einde van het jaar naar buiten met de totstandkoming van een nieuw partnerfonds, waarin minimaal 30 miljoen euro is gestort. Het gaat om een achtergestelde lening zonder zeggenschap en zekerheidsstelling. Het aanstaande fonds wordt nog voor het einde van dit kalenderjaar afgerond en zal dus beschikbaar komen voor de club. Het zijn zichtbaar waar te nemen de voordelen van het aangaan van de Brainport samenwerking.

Op een later moment zal PSV bekend maken hoe dit bedrag besteed gaat worden en welk deel hiervan beschikbaar wordt voor nieuwe aankopen. Afgelopen zomer meldde president-commissaris Robert van der Wallen nog dat PSV dacht aan een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro.

Dit was inclusief een hypothecaire lening van 20 miljoen euro waarbij het Philips Stadion als onderpand ingezet zou kunnen worden. Op dit moment vindt de club het echter niet nodig om een hypotheek te nemen. Dit standpunt zou in de toekomst nog wel kunnen veranderen.