Home Nieuws Kandidatuur Ernest Faber lijkt serieus te zijn: ‘Een moeilijke vraag, omdat Faber...

Kandidatuur Ernest Faber lijkt serieus te zijn: ‘Een moeilijke vraag, omdat Faber een goede vriend van me is’

3427
0

Oud PSV manager Kees Ploegsma volgt PSV nog altijd op de voet en ziet soms met lede ogen waar het misgaat bij de club.

Ploegsma ziet PSV bijvoorbeeld worstelen met het ontslag van John de Jong. Voetbal International ging het gesprek aan met Ploegsma om diens visie op de opvolging van John de Jong aan te horen. PSV is na het opstappen van John de Jong namelijk nog altijd op zoek naar een nieuwe technisch directeur. PSV overweegt om de positie intern op te vullen. Kees Ploegsma weet niet of dit verstandig is.

“Ik vind dit een moeilijke vraag, omdat Ernest Faber een goede vriend van me is”, zegt Ploegsma tegenover Voetbal International, waarmee hij de kandidatuur eigenlijk wel weet te bevestigen. “Hij is nu hoofd opleiding en zijn contract loopt volgend jaar na vijf seizoenen in die functie af. Of hij een kandidaat is om De Jong op te volgen, weet ik niet en ik wil mijn zoon (Kees Ploegsma junior is de zaakwaarnemer van Faber) niet in de weg lopen.”

“Intern iemand doorschuiven kan goed werken, het is met Frank Arnesen, Stan Valckx en met mijzelf min of meer ook zo gegaan. Maar even zo goed werkt het niet. Het gaat er natuurlijk om of iemand de kwaliteiten heeft. Nu hoor en lees ik dat de IJslander Grétar Steinsson een van de kandidaten is”, zet Ploegsma tegen het weekblad.

Ploegsma constateert ook dat de verschillende namen uit bepaalde netwerken komen. “Die komt uit het netwerk van Marcel Brands. Mensen zoeken toch vaak iemand uit hun eigen kringetje. Wat is wijsheid? Je ziet ook steeds meer dat het technisch beleid bij topclubs een dubbelfunctie is. Dat zou bij PSV ook kunnen met Faber en Jan Vennegoor of Hesselink. Maar ik vind eigenlijk dat er heel duidelijk iemand de baas moet zijn. Dat hij dan een assistent heeft, kan natuurlijk”, aldus Ploegsma.


Vorig artikelWK Poule: Doe gratis mee! Prijzenpot €25.000 waaronder een hoofdprijs van €5.000 euro
Volgend artikelVan Nistelrooij heeft goede moed maar is eerlijk: ‘Dat we zo’n laag niveau haalden, had ik niet verwacht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in