Home Columns Kan Roger Schmidt de druk van het moeten presteren aan? ‘Als dat...

Kan Roger Schmidt de druk van het moeten presteren aan? ‘Als dat wisselbord weer omhoog gaat’

1497
0

Het heeft er alle schijn van dat het draagvlak voor Roger Schmidt bij PSV aan het afbrokkelen is.

Althans, onder de fans klinkt het gemor luider en luider. Roger Schmidt zal er bij de directie van de club goed op staan maar het kan toch haast niet anders dan dat de twee koppige directie van de club vraagtekens heeft als er weer eens een basisspeler na 60 minuten naar de kant wordt gehaald. Wat is er aan de hand met PSV? Een ieder ziet dat het niet loopt en dat de vele mutaties door het onnavolgbare en gecompliceerde wisselen onrust en sportieve malaise geeft.

Dat moet de directie van de club als vanzelf aan het denken zetten. Een logische vraag is inmiddels geworden of Roger Schmidt de druk wel aan kan? Zijn elftal speelt een prima wedstrijd in Tilburg maar de coach vindt het toch nodig weer te gaan wisselen.

Het gevolg is dat de nodige automatismen binnen een ploeg zo niet ontwikkeld en of doorontwikkeld kunnen worden. Ook PSV’s clubiconen wijzen als ervaringsdeskundigen naar de trainer van PSV, die steeds opnieuw zijn elftal door elkaar haalt zodat er niets aan automatismen ontstaan.

De broers van de Kerkhof ergeren zich aan de vele wissels. “Ze staan toch alweer vier punten achter op Ajax en een paar doelpuntjes”, concludeert hij.

Dat de nederlaag tegen Willem II een kwestie van pech was, betwijfelt Willy, die Schmidt wijst op een gebrek aan zelfvertrouwen bij de selectie. En zelfvertrouwen krijgen spelers volgens hem alleen wanneer je je vaste spelers zoveel mogelijk laat spelen, stellen beide broers vast.

Schmidt lijkt de eenvoud van voetbal momenteel niet in te zien. Wat is daar de oorzaak van? Wat gebeurd er met Schmidt als er een tegentreffer valt? Kan de Duitser niet met de druk omgaan, die ervoor zorgt dat er vreemde beslissingen worden genomen? Onder druk is immers alles vloeibaar.

“Spelers zijn voorzichtig, ze willen geen fouten maken”, zeggen de broers in de vaste rubriek met Omroep Brabant. Het vele wisselen van Roger Schmidt is volgens hem de oorzaak van dit gebrek aan vertrouwen en vastigheid. “Niemand weet als dat bord omhoog gaat wie eruit moet. Dat is niet goed. Maar nu startte hij met het sterkste elftal en dan schieten ze de kansen er niet in. Daar kan Schmidt ook niks aan doen”, aldus de broers van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here