Home Nieuws Kan revaliderende Malen zich vasthouden aan ‘ongelofelijke’ Memphis?

Kan revaliderende Malen zich vasthouden aan ‘ongelofelijke’ Memphis?

890
0

De beelden van een revaliderende Memphis Depay zijn bijna onwerkelijk. Het krachtmens lijkt met de week grote stappen voorwaarts te maken op weg naar volledig herstel.

In hoeverre zou volledig herstel betekenen dat Memphis gewoon selectiespeler van het EK zou kunnen gaan worden?


Allerlei media publiceren bijna wekelijks foto’s en filmpjes van een revaliderende Memphis. Voor De Telegraaf was het aanleiding contact te leggen met een gespecialiseerde arts in kruisbandrevalidaties. Arjan Louwen legt uit hoe hij naar het herstel van Memphis kijkt.

Louwen behoorde de afgelopen jaren tot de medische staf van Jong Oranje, zit sinds 2012 in de medische staf van PEC Zwolle en is daarnaast ook actief in zijn eigen praktijk. “In de herstelperiodes bij kruisbandletsel zijn golfbewegingen te zien”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. “Vroeger duurde het herstel twaalf maanden, dat ging naar negen, naar zeven en toen weer terug omhoog. We zitten nu in een periode dat ze weer worden verkort.”

“Zlatan Ibrahimovic was daar een goed voorbeeld van”, zegt Louwen over een andere speler met een voortvarend herstel. “Zijn herstel duurde tweeënhalf jaar terug slechts zeven maanden. Dat heeft ook met bouw te maken. En de één doet het sneller, de ander houdt wat meer marge. Hoe korter je de revalidatie houdt, hoe groter de kans op een terugval is. Maar het kán goed gaan, dat is ook heel afhankelijk van die persoon zelf.”

Verenigde Staten
Memphis en Malen zijn in goede handen, weet Louwen. “De specialisten in Amerika zijn wat verder en durven meer, daar zitten veel van de echt grote jongens in dit vakgebied. Er zijn meer gelden beschikbaar voor onderzoek en zij zién dit soort gevallen ook meer, door het American football. Daarin komt bandletsel vaak voor. Dat maakt mij heel nieuwsgierig naar het herstel van Memphis en ook Malen. Zeker met de huidige golfbeweging in het achterhoofd.”


Facebook Comments