Home Nieuws Kampioenstress in Amsterdam na transfers PSV?: ‘Misschien een tussenjaar van maken’

Kampioenstress in Amsterdam na transfers PSV?: ‘Misschien een tussenjaar van maken’

3970
0

De recente forse investeringen van PSV na een sportief matige periode waren enigszins verrassend te noemen.

PSV wist afgelopen maanden fors te investeren in de selectie en met name het salarishuis van de club was aan veranderingen onderhevig.

Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat de concurrentie enigszins nerveus is geraakt, gezien de uitspraken van Marc Overmars tegenover FOX Sports.

In Amsterdam lijken de verwachtingen over het lopende seizoen na de investeringen van PSV enigszins getemperd. In gesprek met FOX Sports lijkt Overmars dan ook enige pas op de plaats te maken wat de sportieve ambities van Ajax aangaan. De club heeft een salarishuis wat zeer stevig onder druk staat en alleen kan renderen bij Champions League voetbal.

De club uit Amsterdam incasseert veel transfergelden maar geeft het andersom net zo makkelijk weer uit. Waar PSV 9 miljoen euro investeert in Sangaré, Gotze en van Ginkel, spendeert Ajax 18 miljoen euro aan de matige krachten Klaassen en Klaiber.

Overmars zegt wellicht een pas op de plaats te moeten maken. ‘Ik heb intern uitgesproken dat we er misschien een tussenjaar van moeten maken. In plaats van één of twee stapjes vooruit, hebben we – gedwongen door de omstandigheden – even op de rem moeten trappen. Dat zit ‘m in keuzes, ook met aankopen wel of niet. De sponsors trekken ons er nu gelukkig doorheen, want voor ons zijn transfers wel de belangrijkste inkomsten’, doelt Overmars ondermeer op de perikelen rond Corona.

Toch zullen de sportieve ambities in de hoofdstad een kleine knauw gekregen hebben na de investeringen van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here