Home Nieuws ‘Kampioensfeest PSV niet te vergelijken met kampioensfeest in Duitsland’

‘Kampioensfeest PSV niet te vergelijken met kampioensfeest in Duitsland’

38
0

Daniel Schwaab werd in het afgelopen seizoen voor de eerste keer in zijn loopbaan landskampioen.

De 29-jarige Duitser, die in het seizoen 2008/2009 al wel eens de Tweede Bundesliga won met SC Freiburg, vond vooral het feest na het kampioensduel met Ajax van half april geweldig. Schwaab had zo’n uitbundige sfeer niet verwacht.

“Het was ongelooflijk. Veel spelers hadden al gezegd dat het waanzinnig zou worden. Ik had dus al wel wat verwachtingen, maar die zijn alsnog ruimschoots overtroffen. Het was geweldig… Eerst in het stadion en een dag later nog een keer met een rondrit door de stad en de huldiging op het Stadhuisplein. Es war einzigartig”, vertelde Schwaab in gesprek met de juni 2018-editie van De PSV Supporter.

Volgens Schwaab was het kampioensfeest van PSV niet te vergelijken met een kampioensfeest in Duitsland. “Ik heb foto’s en video’s rondgestuurd naar mijn vrienden in Duitsland. Iedereen reageerde hetzelfde: ‘Man, wat is daar bij jullie aan de hand!’ Ik geloof niet dat als Bayern München kampioen wordt, er zo’n mooi feest gehouden wordt als in Eindhoven. Het hoort bij de cultuur, heb ik begrepen. Nou, hier kunnen ze wel een feestje bouwen”, aldus Schwaab.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here