Home Nieuws ‘Kampioen worden is een onbeschrijfelijk gevoel’

‘Kampioen worden is een onbeschrijfelijk gevoel’

16
0

Gastón Pereiro was de laatste seizoenen lang niet altijd zeker van een basisplek, maar de 22-jarige Uruguayaan was altijd dominant in wedstrijden tegen topploegen uit de Eredivisie.

De Uruguayaan is helaas niet geselecteerd voor het WK met Uruguay maar geniet nog na van de behaalde landstitel. Pereiro kan prima cijfers overleggen in de onderlinge topwedstrijden. In achttien competitieduels met Ajax, Feyenoord en AZ was hij betrokken bij vijftien doelpunten (tien goals en vijf assists). In de kampioenswedstrijd tegen Ajax half april scoorde Pereiro ook een keer. Eerder scoorde de technicus ook al belangrijke en mooie goals tegen Ajax en Feyenoord.

“Ik weet niet of het een specifieke kwaliteit is om in belangrijke wedstrijden te scoren, maar ik ben erg tevreden dat het me soms lukt”, vertelt Pereiro in gesprek met De PSV Supporter. Pereiro blikte ook nog even terug op de behaalde landstitel in het afgelopen seizoen. “Kampioen worden is een onbeschrijfelijk gevoel. Toen ik met Nacional in Uruguay kampioen werd, kregen we geen rondrit of huldiging op het stadhuis.”

“Daar maakten we een ereronde langs de supporters in het stadion en was de huldiging vooral op het veld. Daarna was er een besloten feest voor de hele selectie, maar vierden de fans het elders”, aldus Pereiro, die in het seizoen 2014/2015 kampioen van Uruguay werd met Nacional.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here