Home Nieuws Kalusha Bwalya: ‘Het zal zondag een gekkenhuis zijn’

Kalusha Bwalya: ‘Het zal zondag een gekkenhuis zijn’

31
0

Ex PSV’er en ervaringsdeskundige Kalusha Bwalya is inmiddels 54 jaar maar is PSV nog altijd niet vergeten. De Zambiaan volgt de club nog en heeft regelmatig nog contact met ex collega’s Vanenburg en Koot.

Kalusha ziet nog regelmatig goals van PSV voorbij komen laat hij aan AD Sportwereld weten. ,,Dan juich ik altijd even”. “Vooral de doelpunten van Hirving Lozano komen vaak langs. Je merkt dat hij in veel landen populair is. Ik volg de nodige buitenlandse voetbalaccounts en het is een speler die de liefhebber aanspreekt. Lozano heeft iets bijzonders en zijn individuele klasse was voor PSV dit seizoen enorm belangrijk.”

In Eindhoven was seizoen 1991-1992 zijn beste jaar, waarin PSV kampioen werd en Kalusha met twaalf goals een substantiële bijdrage had. Bij een 3-2 zege van PSV op Ajax in het Philips Stadion in het begin van het seizoen scoorde hij twee keer. ,,Ik kan me er wel een kleine voorstelling bij maken, waar ze nu voor staan. Het is spannend voor de spelers, natuurlijk. Zeker in een wedstrijd tegen Ajax verwacht iedereen veel van PSV en kun je vaak nét iets meer omdat de fans er vol achter staan. En nu kunnen ze nog kampioen worden ook.”

Het wordt een gekkenhuis, voorziet Kalusha. ,,De sfeer zal ongekend zijn. Wedstrijden zie ik zelden live of helemaal, maar via sociale media hou ik het allemaal in de gaten. Ik hoop dat ze het zondag redden.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here