Home Nieuws Jurgen Locadia over steun Brighton fans: ‘Dat is bij PSV anders’

Jurgen Locadia over steun Brighton fans: ‘Dat is bij PSV anders’

16
15

In gesprek met VI blikt Jurgen Locadia terug op de hectische periode die hem ten deel viel na zijn transfer naar Brighton. De spits kende een uitstekend debuut en wordt alom gewaardeerd in Engeland. Met name de fans van de Engelse club zijn enthousiast over zijn komt.

Locadia merkt dat beleving anders is dan bij PSV en überhaupt anders dan in Nederland. De fans staan in Brighton meer achter de club bij tegenslag merkte de nieuwe spits. ‘Het is anders dan in Nederland. De mensen zijn hier superaardig en het voetbal leeft ongelooflijk sterk. Veel meer dan bij ons. Heeft er hier ook mee te maken dat de club na 34 jaar is gepromoveerd naar de Premier League. De fans vinden alles fantastisch. Iedere wedstrijd is een feestje. Als je hier een keer met grote cijfers verliest, zingen ze nog. De supporters blijven achter de club staan. Dat is bij PSV wel anders als je achterstaat. De beleving hier is fantastisch. De kok, de materiaalman, de koffiejuffrouw; iedereen leeft zo verschrikkelijk mee. Het klinkt als drama als ik het zo zeg, maar het is echt zo. Wij Nederlanders zijn echt een stuk nuchterder.’

Het leven in de kustplaats gaat Locadia makkelijk af. Wennen is iets wat Locadia vreemd is, begint hij. ‘Niet aan het leven, ik pas me vrij makkelijk aan, en Davy en Tim (Pröpper en Krul, red.) hebben me wegwijs gemaakt. Ik heb wel moeten wennen aan het voetbal. We trainen hier bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan bij PSV.

 

 

 


Facebook Comments

15 REACTIES

  1. Ja gek hè, Brighton vecht tegen degradatie. Wij vechten om het kampioenschap. Daarnaast zijn ze in Engeland sowieso snel tevreden, ik kijk regelmatig naar de BPL maar 1 goede pass over 10 meter en het publiek klapt al. Dat is hier toch anders inderdaad.

    • Zolang PSV alle supporters te vriend wil houden en geen beslissingen durft te nemen zal het ook lang gaan duren voordat de juiste mensen op de juiste plek staan. Buiten dat zou men als begin eens moeten proberen 10 % van de wedstrijd zelf sfeer te maken. Dat zou het hele stadion ook al ten goede komen

  2. Locadia schetst gewoon de waarheid, de beleving is in de UK werkelijk anders, of je nu degradatievoetbal speelt of in de top 10, alles ademt daar voetbal, alles beleefd daar voetbal, van de CEO van een multinational tot de straatveger en alles wat daar tussenin zit, daar zitten de stadions 100% vol met supporters en dat is hier in Nederland echt niet zo, merendeel gaat op z’n klapstoeltje zitten en wacht met de armpjes over elkaar totdat de “voorstelling” begint.
    De reacties hier zijn louter afgunst in mijn ogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here