Home Nieuws Jürgen Klopp over ‘PSV aanvoerder’ Gakpo, die op zijn beurt Liverpool TV...

Jürgen Klopp over ‘PSV aanvoerder’ Gakpo, die op zijn beurt Liverpool TV vertelt over ‘zijn’ PSV én Ibrahim Afellay

3407
0

Trainer Jürgen Klopp is een groot fan van Cody Gakpo. Gakpo is inmiddels al een maand of 11 speler van Liverpool.

Klopp geldt als een bewonderaar van Gakpo maar stelt de aanvaller niet in elk duel op. De Duitse trainer die het inmiddels ook al ruim acht jaar weet vol te houden in Liverpool, steekt zijn bewondering voor de aanvaller niet onder stoelen of banken. Gakpo kostte The Reds een klein jaar geleden ruim 50 miljoen euro maar ondanks het feit dat Gakpo niet altijd verzekerd is van een basisplaats is men in het rode gedeelte van Liverpool maar wat blij met de aanvaller.

Gakpo schoof deze week aan bij Liverpool TV en kreeg daar vele vragen zich afgevuurd. Het ging ondermeer over zijn verleden bij PSV en wat bleek? Gakpo vertelde honderduit over de jaren dat hij jeugdspeler was van PSV maar tegelijkertijd ook een enorme fan van de club was. Klopp zag het van afstand aan en liep op Gakpo af.

De Duitse manager van The Reds besloot op eigen initiatief om de interviewer van het clubkanaal maar even te vertellen wat hij van Cody Gakpo vindt. Hij is ongelofelijk aardig, ongelofelijk slim. Ik denk dat Cody de oudste jongen van 24 is die ik ooit heb ontmoet. Toen ik Cody ontmoette was hij al aanvoerder van PSV, wow. En na tien minuten heb je ook wel door waarom’, zei Klopp.

De cijfers van Gakpo zijn goed te noemen. Niet top maar zeker wel goed. In 34 wedstrijden kwam hij tot tien doelpunten en drie assists voor het elftal van Klopp. Cody Gakpo vertelde verder nog aan Liverpool TV wie zijn grote idool is geweest in zijn jaren bij PSV. Dat blijkt naar eigen zeggen Ibrahim Afellay te zijn.

“Waar ik vandaan kom, zijn we allemaal voor PSV. In het team hadden we Afellay. Hij speelde voor PSV, en daarna voor FC Barcelona, dus iedereen in de stad wilde hem zijn. Toen ik begon met spelen had ik de naam van Diego Maradona op mijn shirt. Ik trainde veel met mijn vader. Ik denk dat Maradona en Pélé vroeger zijn helden waren, dus hij liet mij altijd filmpjes van hen zien. Daardoor leerde ik ze kennen, ze waren geweldig”, aldus Cody Gakpo over zijn Eindhovense PSV-jaren in gesprek met Liverpool TV.


Vorig artikelLuuk de Jong lijkt deur naar Oranje toch weer open te zetten
Volgend artikelL’Equipe bevestigt: PSV kan eventueel vele miljoenen én huursom Leipzig tegemoet zien voor Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in