Home Nieuws Jubelende Duitse media zien Hendrix als spelmaker maar trainer tempert euforie: ‘Het...

Jubelende Duitse media zien Hendrix als spelmaker maar trainer tempert euforie: ‘Het is hier geen Eindhoven’

5340
1

Jorrit Hendrix is sinds een maand speler van Fortuna Dusseldorf. In Duitsland is men enthousiast over de inbreng van de Limburger maar de trainer van dienst trapt duidelijk op de rem.

Hendrix verscheen tot op heden twee keer aan de aftrap van een duel van zijn nieuwe werkgever en viel twee keer in. De Duitse media zijn positief over zijn inbreng. Vooral de eerste wedstrijd van de Limburger betekende veel goodwill. ‘Fortuna heeft eindelijk een nieuwe spelmaker!’, schreef BILD Hendrix staat geregeld aan de basis van diverse aanvallen. In zijn eerste wedstrijd had hij na 28 minuten 34 balcontacten.

Trainer Daniel Thioune probeert het enthousiasme rondom Hendrix ietwat te temperen en posteerde hem ook al twee keer op de bank. ‘We moeten ervoor waken dat we er niet van uitgaan dat hij het spel in zijn eentje vooruithelpt’, waarschuwt Thioune. ‘In de laatste paar minuten in Braunschweig kon de tegenstander zich daartegen wapenen. We moeten ervoor waken. We moeten niet denken dat hij genoeg kwaliteit heeft om het spel in zijn eentje te maken.’ De trainer van Fortuna, de club waar ook Jordy de Wijs speelt en veelal als basisspeler acteert, legde al uit waarom hij Hendrix soms op de bank laat beginnen.

‘Veel mensen voorspelden dat hij in de basis zou beginnen, maar we hebben voor de wedstrijd alles met elkaar doorgenomen. We spraken over hoe we de dingen willen uitvoeren. Het is hier simpelweg anders dan in Eindhoven’, verwijst de trainer van dienst naar zijn jaren bij PSV.

‘Wij moeten wat meer verdedigen, dus ik heb hem nog niet altijd opgesteld. We steunen hem en proberen te zorgen voor de balans achterin. We hebben nog wat dingen te bespreken, maar hij heeft nu alvast een indruk gekregen.’ Fortuna is erg blij met de komst van de middenvelder. Hendrix werd binnengehaald als belangrijke bepalende speler, die de ploeg dit seizoen moet helpen in de jacht op promotie. Zijn eenjarige contract wordt automatisch verlengd als de club promoveert naar de Bundesliga.


Vorig artikelWat zijn de woorden van John de Jong waard? ‘Er moeten leiders opstaan’
Volgend artikelDe eerste kritische pijlen mogen inmiddels gerust weer op John de Jong worden gericht

1 REACTIE

  1. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: psvinside.nl/jubelende-duitse-media-zien-hendrix-als-spelmaker-maar-trainer-tempert-euforie-het-is-hier-geen-eindhoven/ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in