Home Nieuws Journalisten complimenteren Ramalho: ‘Alsof je al jaren in Nederland speelt’

Journalisten complimenteren Ramalho: ‘Alsof je al jaren in Nederland speelt’

1576
0

André Ramalho is in de maand juli inmiddels al een zekerheid in de defensie van het elftal van Roger Schmidt.

De aankoop kende geen aanpassingsproblemen en stond er meteen vanaf het begin van de voorbereiding. Het was maandagmiddag voor journalisten een aanleiding de Braziliaan te complimenteren over zijn spel.


Ramalho werd verteld dat het erop lijkt alsof hij al jaren in Eindhoven actief is. ‘Dat is goed om te horen. Ik voel me goed en heb in de vakantie flink gewerkt om hier een goede indruk te maken. Maar ik kan het niet alleen, het gaat om het team. Dat zorgt er ook voor dat ik het goed kan doen. Ik weet bovendien wat de trainer van me wil zien en hoe hij wil spelen. Dat is een agressieve tactiek en altijd naar voren denken, van mij wordt verwacht dat ik leiding geef en het team bij de hand neem.’

In de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen de Denen deed Ramalho ook zijn verhaal over zijn eerste maanden in Eindhoven.

“Ik voel me goed en was er op gebrand om direct het beste van me te laten zien. Daar heb ik in de vakantie hard voor gewerkt. Maar ik ben de eerste die zegt dat ik daarvoor een goed team nodig heb. Dat hebben we. De concurrentie is er en dat is alleen maar goed ook. Ik denk dat we er daarom nu al lijken te staan. De wedstrijd tegen Galatasaray telt niet. FC Midtjylland heeft een andere stijl van spelen en is een sterk team. Ons doel is duidelijk: de Champions League halen”, aldus de ervaren Braziliaanse centrumverdediger André Ramalho.