Home Nieuws Journalist en PSG watcher kritisch: ‘PSG heeft vertrek Simons naar PSV aan...

Journalist en PSG watcher kritisch: ‘PSG heeft vertrek Simons naar PSV aan zichzelf te wijten’

1680
0

De rust rond Xavi Simons lijkt weer teruggekeerd te zijn. De middenvelder is inmiddels PSV speler en heeft voor vijf jaar tekent bij de club.

PSV nam de aanvallende middenvelder transfervrij over van Paris Saint-Germain, dat het contract van Simons graag had willen verlengen maar eigenlijk gewoon gefaald heeft. De club wordt op de voet gevolgd door journalist Jonathan Johnson, die het niet nalaat een paar kritische noten te kraken.

‘Ze waren simpelweg te laat, vertelt journalist Jonathan Johnson vanuit Parijs tegenover de NOS. “Paris Saint-Germain kan het vertrek van Simons alleen zichzelf verwijten. Ze hebben veel te traag gehandeld wat betreft zijn contract. Bovendien hebben ze hem veel te weinig laten spelen om hem echt perspectief te bieden”, vertelt Johnson, die PSG al sinds 2011 op de voet volgt voor het Amerikaanse CBS Sports.

De journalist wijst naar Mauricio Pochettino. De trainer, die binnenkort ontslagen zal gaan worden, mag zich dat aantrekken, volgens Johnson. “Hij sprak veel over talenten en meestal vol lof. Maar hij liet ze vervolgens nooit spelen. Het is één van de redenen dat PSG afscheid gaat nemen van Pochettino. PSG is teleurgesteld dat ze met Simons een talent met veel potentie verliezen. Maar het is voor jonge spelers gewoon moeilijk om daar door te breken”, aldus Johnson over het vertrek van Xavi Simons naar PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here