Home Nieuws Journalist analyseert ‘de Twente-supporter’ in aanloop naar Twente – PSV, ook record...

Journalist analyseert ‘de Twente-supporter’ in aanloop naar Twente – PSV, ook record voor Bosz in zicht

298
1

De PSV aanhang heeft veel vertrouwen in een goede afloop van de Eredivisie-wedstrijd FC Twente – PSV.

Waar menig voetbalfan in Nederland FC Twente als zware tegenstander voor beschouwd, maakt het gros van de PSV-fans weinig tot geen zorgen over de naderende uitbeurt in Enschede, blijkt uit vele reacties op sociale media. FC Twente-watcher Leon Ten Voorde verwacht een uiterst lastige avond voor PSV. Dat geldt ook voor Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

Met name de zogenaamde unieke en geweldige sfeer van de Grolschveste wordt steevast genoemd als bepalende factor voor FC Twente. Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad vermoedt dat het een pittige klus gaat worden voor PSV, zo zegt hij in de podcast Heet van de Herdgang. Met name vanwege de sfeer in het stadion.

“Ik denk dat PSV wat banger is voor De Grolsch Veste dan dat PSV bang is voor FC Twente. Als die Veste eenmaal ‘in de fik vliegt’ en als het daar gaat kolken, dan gaat het hard. Dan klapt Twente erop en kan het zomaar 2-0 of 3-0 staan. En dan moet je van goede huize komen om dat weer goed te maken”, aldus Elfrink over de naderende wedstrijd tussen FC Twente en PSV.

Voor Ten Voorde geldt dat de journalist van de Twente krant Tubantia deze week in de huid kruipt van de FC Twente-fan. Volgens Ten Voorde doorstaat de gemiddelde FC Twente-fan zo nu en dan een vorm van een identiteitscrisis.

“Ik ben een beetje in verwarring. Ik stond zondag op en dan kijk je toch een beetje naar de reacties van de supporters, wat die er van vonden. Bij het grote deel had ik het gevoel dat FC Twente naar de laatste plek op de ranglijst was gezakt”, zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand over de remise tegen NEC.

Anderen waren juist euforisch, zag Ten Voorde. “En zondagavond toen de balans opgemaakt kon worden opgemaakt van de hele speelronde, kreeg ik van een vriend van mij de tune van de Champions League. Ik ben in totale verwarring. Wat is er nu aan de hand? Crisis. Derde plek. Champions League lonkt. Zeg het maar.”

Ten Voorde waakt voor verschillende mening op de verschillende sociale platformen. De journalist is benieuwd naar de kracht van PSV en hoe de Grolschveste zaterdagavond zal reageren bij de wedstrijd tussen FC Twente en PSV. “Je moet altijd oppassen als je denkt dat social media de spreekbuis is van alle supporters. Je bent wel eens geneigd om dat te doen, maar dat is natuurlijk niet zo. Bij een gedeelte deugde er zaterdagavond niets van. Het was een drama. De hele ploeg moet op de kop. Anders spelers erin, want gelijkspelen tegen NEC kan natuurlijk niet.”

Ten Voorde gaat verder in zijn analyse van ‘de FC Twente-fan’. “Dat vinden ze heel vervelend te horen, maar soms hebben Twente-supporters meer trekjes van Ajax. Die zitten af en toe wel in een identiteitscrisis. Tukkers zijn normaal vrij nuchter. “Als het om FC Twente gaat zijn ze hier echt niet nuchter”, oordeelt Ten Voorde.

Ten Voorde is daarnaast ook van van mening dat fans van FC Twente het soms iets te hoog in de kop hebben zitten. Na het gelijke spel tegen NEC Nijmegen was er héél veel verkeerd bij de Tukkers, Leon ten Voorde pleit voor wat nuchterheid. Voor PSV is de wedstrijd in Enschede wat ons betreft een ideale gelegenheid om andermaal de ware kwaliteiten te kunnen laten zien. Eerder lukte het de ploeg van Peter Bosz haar wil op te leggen aan Feyenoord, Sevilla, Racing Club de Lens en Ajax.

Een zege op FC Twente betekent niet alleen dat PSV weer iets dichterbij het record van 1988 geraakt maar ook Peter Bosz vestigt bij een overwinning in Enschede een record. Een zege op FC Twente betekent Eredivisie-overwinning nummer vijftien op rij voor Bosz, een heus record voor de afgelopen week 60 jaar geworden ware professional uit Apeldoorn.


Vorig artikelCody Gakpo reageert op PSV-deal met ViaPlay | Docu over miljoenenspel rondom transfer Gakpo
Volgend artikelVIDEO | Demo van de docu over Cody Gakpo

1 REACTIE

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: psvinside.nl/journalist-analyseert-de-twente-supporter-in-aanloop-naar-twente-psv-ook-record-voor-bosz-in-zicht/ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in