Home Nieuws Joshua Brenet, pieken en dalen; Cocu tevreden

Joshua Brenet, pieken en dalen; Cocu tevreden

80
0

Joshue Brenet, links- én rechtsback van PSV en in het verleden zowel verguisd als bejubeld. De back kan goed omgaan met tegenslagen en weet het tij steeds weer te keren. Kortom een ideale speler voor een trainer/coach.

In het Eindhovens Dagblad laat Phillip Cocu weten tevreden te zijn over de ontwikkeling van Joshua Brenet. In de ogen van Cocu is Brenet weer aan een opmars bezig. “Hij heeft in het begin van dit seizoen een mindere periode gehad en toen is Kenneth Paal in het elftal gekomen. Als Joshua zijn niveau haalt, is er niet veel twijfel over wie er speelt. Maar dan moet hij het wel laten zien en de enige manier waarop dat kan is door keihard te trainen en te werken. Ik vind dat hij momenteel een goede ontwikkeling doormaakt en heb de juiste reactie gezien in de afgelopen weken”, zegt Cocu die daarmee feitelijk indirect ook weinig vertrouwen in Paal uitspreekt.

Cocu is er de trainer niet naar spelers openlijk hard aan te pakken hoewel dat intern wel anders zal zijn. Daarentegen zijn de pieken en dalen van Brenet opvallend te noemen. De verdediger is over een langere periode gezien verre van stabiel in zijn prestaties.
Joshua Brenet kent diepe dalen maar ook behoorlijke pieken. De back kan zomaar de beste man van het veld zijn tegen Manchester United of Wolfsburg of zijn mannetje staan tegen de sterren van Atletico maar kan evenzo goed na 30 minuten door zijn coach gewisseld worden in de eerste thuiswedstrijd tegen AZ of ver door de ondergrens zakken tegen een subtopper als Heerenveen. Verdedigen geldt als ervaringsvak maar Brenet dient de wetten van het stabiel presteren toch beter uit zijn hoofd te leren alvorens hij zich een betrouwbare en stabiele PSV verdediger kan noemen.


Vorig artikelIsimat over experiment met tennisballen
Volgend artikelSambo tekent eerste contract

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in