Home Nieuws Joshua Brenet: Niemand kan mij breken

Joshua Brenet: Niemand kan mij breken

28
0

Joshua Brenet kent wisselvallige momenten in zijn spel maar de rechtsback op links lijkt wel degelijk stappen te maken. Waar Brenet zeker stappen in maakt is het mentale gedeelte.

De bekritiseerde flankspeler heeft het vermogen in de spiegel te kijken wat zijn prestaties aan gaan. Brenet beseft dat hij niet altijd de juiste keuzes maakt in het veld en dat zijn spel soms te onrustig is. Daarmee is hij niet bepaald de meest populaire speler van PSV maar de jongeling wordt ook geregeld toegezongen. Brenet probeert zich er steeds minder van aan te trekken.

Aan het begin van het seizoen zakte Brenet volledig door het ijs in het uitduel met ADO Den Haag en later in Heerenveen was het soms ook tenenkrommend wat hij liet zien. Tegen Manchester United speelde hij weergaloos. Juan Mata had geen kans tegen de jonge rechtspoot. “Het was voor mij een perfect moment om te laten zien: het boeit me niet wat jullie allemaal over me hebben gezegd, ik sta hier gewoon. Niemand kan mij breken. Ik heb een soort pantser gekregen. Laat de mensen maar praten”, vertelt Brenet aan Voetbal International. “Ik heb die avond laten zien dat ik het kan”, beseft hij. “Dat de fans mijn naam zongen, was een prachtig moment. Maar tegelijkertijd sta ik er nuchter in. Misschien waren dat wel dezelfde mensen die mij daarvoor kapot probeerden te maken. Een week later kan het weer helemaal anders zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here