Home Nieuws Joshua Brenet keek al weken uit naar het Philips Stadion maar boze...

Joshua Brenet keek al weken uit naar het Philips Stadion maar boze Jans overweegt in te grijpen richting Brenet

17622
0

Joshua Brenet is na een mindere fase in zijn carriere weer volledig opgebloeid in Enschede. Wel speelde de verdediger zondag een mindere wedstrijd.

De back, die aan het begin van dit seizoen in de belangstelling stond van PSV en Feyenoord, voelt zich als een vis in het water in Twente. Al wekenlang keek Brenet uit naar de wedstrijd tussen PSV en FC Twente in het Philips Stadion maar uitgerekend in het Philips Stadion grossierde de verdediger in balverlies en kwam hij bepaald niet in zijn spel.

Voor de wedstrijd tussen zijn vorige en huidige club werd Brenet al door tal van media bevraagd naar de wedstrijd. De antwoorden van het jeugdexponent van de Herdgang waren helder en duidelijk.

“PSV doet me nog wat, het is de eerste keer dat ik terugga naar het Phillips Stadion”, zei Brenet in gesprek met NOS. “Met de jeugd erbij heb ik acht jaar bij PSV gespeeld, de club heeft altijd een speciale plek in mijn hart.” Voor Brenet is het grootste verschil tussen Twente en PSV, dat er minder druk op ligt. “Bij PSV moet je altijd eerste of tweede worden. Hier is het meer het gevoel dat het mag. Dat geeft je een stukje vrijheid als persoon en in je hoofd.”

Brenet heeft voor zijn huidige club FC Twente in ieder geval alleen maar lovende woorden over. De verdediger zit volledig op zijn plek in Enschede en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. “Beter dan dit ga je niet krijgen. Alles is perfect hier, een leuk team, een trainer die het in je ziet zitten. Dat maakt het plaatje compleet toen ik hier kwam.”

Voor Brenet is zijn trainer ook een groot pluspunt aan de tijd in Enschede. “Hij is een soort opa. Net alsof je als kleinkind naar je opa gaat en opleeft. Dat heeft Jans over zich heen. Dat je altijd bij hem terecht kan met je gevoel. Want wij zijn geen robots.”

Dezelfde trainer maakte na afloop van de wedstrijd in Eindhoven duidelijk dat hij allerminst tevreden was over de wedstrijd van zijn ploeg tegen PSV. Kribbig stond hij ESPN te woord en uit zijn uitspraken kon worden geconcludeerd dat er wellicht ingegrepen gaat worden zodat Twente weer eens gaat presteren in uitwedstrijden want het houdt niet over wat de Tukkers in uitwedstrijden laten zien, vond ook Jans. “Ik vond dat de instelling gewoon goed was, bij een aantal jongens vond ik dat er te veel balverlies werd geleden, daar mag je meer eisen. Er zijn wel een paar dingen die al een aantal wedstrijden spelen bij sommige spelers. Dat moet beter, anders moet je als trainer ingrijpen, maar dat houden we lekker intern”, aldus Jans.

De heren analisten van ESPN concludeerden zondagavond dat Brenet weleens het kind van de rekening kan gaan worden omdat de verdediger niet best speelt en met name tegen PSV veelvuldig balverlies leed.


Vorig artikelRuud van Nistelrooij heeft alle geloof in de landstitel: ‘Niveau en commitment op de trainingen hoog’
Volgend artikelFábio Silva geniet van titelrace maar zit PSV daadwerkelijk nog in de race om de landstitel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in