Home Nieuws Joshua Brenet, de kritiek voorbij

Joshua Brenet, de kritiek voorbij

30
0

Joshua Brenet is inmiddels een gerespecteerd PSV speler maar heeft ook beduidend mindere perioden gekend. De back speelde enkele seizoenen terug stukken minder dan nu het geval is.

De verdediger kreeg te maken met forse kritiek van zowel de media als de PSV fans. Slechte wedstrijden in Heerenveen en Den Haag zorgde voor een stortvloed aan kritische geluiden. Brenet speelde erg matig en grossierde in balverlies. “Ik speelde voor het eerst sinds lange tijd weer op linksback. Ik had er nog een beetje moeite mee”, zegt Brenet tegen VoetbalPrimeur.

“Maar mensen maakten de wedstrijd veel erger dan het was. Er werd overdreven. Ik kreeg erg veel over me heen. Je krijgt wel mee wat er in de buitenwereld over je gezegd wordt. Maar wat kan je eraan doen? Op zo’n moment heeft iedereen z’n eigen mening. Dat is naar, maar je doet er niets aan. In zo’n situatie val je terug op familie. Dan praat je veel in je gezin, maar ik sprak vooral veel met m’n moeder. Zij zorgde er altijd wel voor dat ik m’n kop omhoog wist te houden. Zij vertelde me dan dat ik relaxed moest blijven en gewoon moest blijven doen waar ik mee bezig was”, vertelt Brenet.

“Ik heb ook met de trainer gesproken. Hij gaf mij het vertrouwen en probeerde me uit de put te praten. De trainer heeft zo’n periode ook wel meegemaakt, alleen in die tijd was het toch anders, omdat je toen nog niet alles via het internet over je heen kreeg”, stelt Brenet. Hij heeft ervaren hoe groot de rol van social media in zo’n situatie kan zijn. “Vooral in deze tijd. Alles wordt groter gemaakt dan het is. Mensen hebben op internet een grotere mond dan in het echte leven. Sociale media spelen daarin een grote rol.”

Brenet leerde van zijn fouten en richtte zich op. “Je moet laten zien dat je hard werkt. Wanneer je je van je beste kant laat zien, komt dat kantelpunt vanzelf. Voor mij kwam het kantelpunt tijdens PSV-Feyenoord in augustus 2015. Simon Poulsen zou eigenlijk spelen, maar haakte in de warming-up geblesseerd af. Toen moest ik op het laatste moment alsnog als linksback spelen. Dat ging toen beter. Kort daarna volgde de wedstrijd tegen Manchester United, dat was misschien wel mijn beste wedstrijd voor PSV. In die paar weken is het voor mij gekanteld.”

“Ik heb de boel omgedraaid. Ik heb ook gemerkt dat als de supporters na zo’n mindere periode zien dat je strijdt, ze ook meer respect voor je krijgen. Ik geef alles voor PSV en dat straalt er op het veld ook vanaf. Misschien was dat in die slechte periode minder het geval. Als je de volle honderd procent geeft, zien de supporters dat”, besluit Brenet.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here