Home Nieuws Joshua Brenet blikt terug op fluitconcerten

Joshua Brenet blikt terug op fluitconcerten

39
0

In gesprek met VI blikt Joshua Brenet tevreden terug op het afgelopen jaar waarin contractverlenging een feit werd voor de toch soms geplaagde back.

Het contract van Brenet stond ineens uit het niets op internet door een publicatie van football leaks. “Dat is natuurlijk gewoon klote. Tegelijkertijd weet ik dat zoiets kan in deze wereld. Het gaat aan heel veel grenzen voorbij.” Wat opviel was de vergoeding voor reiskosten die zijn moeder maakte, van Almere naar Eindhoven, elke dag. “Zij is zó belangrijk voor mij. Mijn succes is haar succes. Ik doe alles om haar blij te maken.”

Het was ook zijn moeder die Brenet op voetbal hield, ook al wilde hij stoppen. Bij Zeeburgia hervond hij het plezier, nadat hij bij FC Omniworld in de jeugd weg moest. PSV kwam ineens op zijn pad. Brenet droomde letterlijk van een overgang naar PSV terwijl hij nog bij Zeeburgia speelde. Nadat diverse clubs zich meldde, was er voor Brenet maar één club waar hij naar toe wilde. “Toen ik bij PSV kwam, dacht ik dat niets me kon raken. Ik was gescout door een van de beste clubs van Nederland. Voelde ik me wel het mannetje.”

“Maar toen ze me uitfloten omdat ze mijn spel niet goed genoeg vonden, me uitscholden voor alles wat je je maar kunt bedenken en beelden maakten waarin ik belachelijk werd gemaakt… Dat was keihard”, meent Brenet. “Toen voelde ik me klein. Dat was een mentale tik, maar het heeft me niet zó hard geraakt als het dal in mijn jeugd.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here