Home Nieuws Jorrit Hendrix wil basisplaats op ‘interessant’ middenveld

Jorrit Hendrix wil basisplaats op ‘interessant’ middenveld

8
0

Als het aan Jorrit Hendrix ligt speelt hij dit seizoen op het middenveld in plaats van centraal achterin. De talentvolle Hendrix, 20 jaar oud pas, is in feite de joker van het elftal. De allrounder kan zowel centraal achterin uit de voeten als op het middenveld.

Met het vertrek van Wijnaldum wordt de invulling van de posities op het middenveld steeds interessanter. Maher krijgt meer mogelijkheden om eindelijk eens te laten zien wat we van hem verwachten, al zal zijn fysiek daar niet aan mee werken. De frêle Maher komt duidelijk kracht en snelheid te kort. Een leuke goal tegen FC Groningen daargelaten maar geen enkele tegenstander in 6 Europese wedstrijden zal Maher zo door laten lopen tot in het zestien meter gebied.
Guardado geldt als meer verdedigende middenvelder maar het toernooi om de Goldcup liet zien dat Guardado als vooruitgeschoven speler ook offensief van waarde is en zelfs in staat is doelpunten te maken. De jonge Hendrix kan in alle systemen uit de voeten met zijn veelzijdigheid. Echter fysiek komt Hendrix wel degelijk te kort om echt potten te kunnen breken. Blijft de rol van Schaars nog over. De aankoop van Pereiro biedt weinig perspectieven voor Schaars. Maar voor Pereiro geldt ook dat hij op meerder posities uit de voeten kan. Cocu is lovend over de jonge veelzijdige Zuid Amerikaan. Het middenveld van PSV is daarom een interessante kwestie geworden met diverse mogelijkheden.
Mocht Marcel Ritzmaier vertrekken, wat wel de verwachting is, laat Cocu op voorhand al zien dat er weinig vertrouwen meer is in Stijn Schaars. “Een middenvelder zou kunnen. Maar het ligt er erg aan wat de mogelijkheden zijn. Soms heb je aan het einde van de transfermarkt de kans om je selectie nog een extra impuls te kunnen geven. We gaan zien hoe dat loopt”, zegt Cocu over een vertrek van Ritzmaier.

Hendrix was voor Cocu aan het begin van de voorbereiding een optie voor het centrum. “Aan het begin van de voorbereiding heb ik het er met de trainer over gehad om te kijken hoe het centraal achterin zou gaan, maar dat mijn voorkeur toch wel op het middenveld ligt. In de voorbereiding is naar voren gekomen dat dat mijn positie is en niet centraal achterin”, zegt Hendrix in gesprek met De Telegraaf.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here