Home Nieuws ‘Jorrit Hendrix verdient selectie Oranje’

‘Jorrit Hendrix verdient selectie Oranje’

16
0

Jorrit Hendrix heeft met zijn uitstekende spel tegen Ajax een discussie rond zijn persoon afgedwongen. De jonge middenvelder heeft voorlopig de strijd met Adam Maher voor een plek op het middenveld gewonnen en lijkt langzaam in beeld te komen voor het Nederlands elftal.
De verdedigende middenvelder controleert, stuurt en strooit met passes alsof hij al jaren ervaring heeft. Hendrix zorgt er tevens voor dat Andres Guardado wat meer naar voren kan spelen en dus aanvallende impulsen aan het spel kan toevoegen. De uitstekende diepe bal op Locadia die van de lijn gehaald werd, is een voorbeeld van de meer naar voren spelende Guardado met controleur Hendrix in zijn rug, die ballen verovert, altijd aanspeelbaar is en gaten dichtloopt.
Bondcoach Danny Blind krijgt geregeld het verwijt teveel op Ajax gericht te zijn en teveel spelers van Ajax te selecteren voor Oranje. De analisten aan tafel bij Studio Voetbal waren eensgezind over de prestaties van Jorrit Hendrix. “PSV wint van Ajax dus Jorrit Hendrix dient door Blind geselecteerd te worden en niet Bazoer”, zeiden Mulder en Adriaanse.

“Het vizier van bondscoach Danny Blind staat in ieder geval voldoende op Ajax gericht”, concludeerden de gasten aan tafel eensgezind. “Blind selecteert vijf spelers die worden weggespeeld door PSV, dat is natuurlijk wel een beetje gek”, aldus AD-journalist Sjoerd Mossou.
Co Adriaanse haalt vooral de vervanger van de weggevallen Davy Klaassen aan. “Jorrit Hendrix had gekund in plaats van Bazoer. Hij speelt ook al een behoorlijke periode in het eerste van PSV”, aldus Adriaanse. “Hendrix was tegen Ajax een van de beste spelers op het veld. Zo gek was die keuze niet geweest.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here