Home Nieuws Jorrit Hendrix terug, Donyell Malen enige afwezige

Jorrit Hendrix terug, Donyell Malen enige afwezige

207
0

Ernest Faber kan zondag tijdens de topper tegen Feyenoord beschikken over een vrijwel fitte selectie.

Alleen Donyell Malen ontbreekt tegen Feyenoord. Jorrit Hendrix keert terug van een blessure. In Arnhem viel de middenvelder in de beginfase al uit. Dat betekent dat alleen Malen niet beschikbaar is. Dat betekent ook dat Ryan Thomas net als de afgelopen weken weer op zijn ‘nieuwe’ positie zal spelen.


Ernest Faber kan dus over bijna al zijn spelers beschikken. “Ja, alleen Donyell is er nog niet bij. En vanavond spelen er een aantal jongens mee bij Jong PSV”, geeft hij aan op de persconferentie voor de wedstrijd.

De laatste weken blijkt Thomas een zeer belangrijke schakel in het elftal van PSV. “We hebben het natuurlijk met de staf over de opstelling, daar geef ik aan wat mijn idee is”, vervolgt Faber. “Ik zie in Ryan een soort tweede spits die dynamiek heeft. Het is een soort middenvelder die inzakt, dan weer diep gaat, die veel meters maakt maar ook vol kan drukzetten. Zo is het eigenlijk ontstaan.”

Zondag staat Faber tegenover zijn ‘mentor’ Dick Advocaat. “Voor mij is het heel mooi om tegen Dick te mogen spelen. Het is natuurlijk mijn leermeester geweest als speler, maar ook als trainer. Het is een hele knappe serie die ze hebben neergezet, volgens mij twaalf keer gewonnen. Ze dwingen ook een beetje het geluk af”, sluit Faber af.


Facebook Comments