Home Columns Jorrit Hendrix op tien doet denken aan mislukt experiment Luuk de Jong...

Jorrit Hendrix op tien doet denken aan mislukt experiment Luuk de Jong op tien

1491
0

Uit het niets posteerde Ernest Faber Jorrit Hendrix op tien in de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Club Brugge.

Het deed menig wenkbrauwen fronsen en de kritiek op sociale media was niet van de lucht. Jorrit Hendrix op tien, wie had dat gedacht? Wat beweegt Ernest Faber om Jorrit Hendrix op de tien positie te posteren?


Faber gaf onlangs in zijn eerste persconferentie als interim-coach aan niet zoveel waarden te hechten aan het invullen van de verschillende posities en de zogenaamde bijbehorende nummers. Acht, tien, zes; Faber wilde enkel aangeven dat voor iedereen geldt dat de ruimtes benut dienen te worden, ongeacht welke positie of zogenaamd nummer daar tegenover staat. Maar Jorrit Hendrix op tien is toch wel weer een ander uiterste.

Uit het niets maakte Jorrit Hendrix onlangs tegen PEC Zwolle een doelpunt. Zoals Hendrix eigenlijk elk seizoen een doelpuntje weet te scoren. Maar Faber ziet de Limburgse PSV’er nu als middenvelder die ‘een goaltje’ kan maken.

PSV speelde zeker geen slechte wedstrijd tegen de kampioen van België. Ondanks de nederlaag tegen Brugge zag Faber nog wel een aantal positieve punten bij zijn ploeg. Het experiment met Hendrix op de positie van de nummer tien beviel Faber. “Als je druk naar voren wilt zetten, is Jorrit een heel nuttige speler”, aldus Faber tegen het ED.

Faber gaat door: “Hij heeft power, is een volhouder en kan een goal maken. Hij heeft er in de jeugd wel eens gespeeld en staat zeker verdedigend zijn mannetje, waarbij hij drang naar voren heeft”, aldus Faber over de speler die natuurlijk helemaal niets van een nummer 10 heeft. De interim-trainer weet dus behoorlijk te verassen met zijn zogenaamde ‘vondst’.

Precies zoals Mark van Bommel vorig seizoen ook al trachtte te doen met het plots posteren van Luuk de Jong op tien. Wat is dat toch met die eigenwijze trainers die steeds een nieuw wiel willen uitvinden? Of het PSV bijvoorbeeld de wedstrijd kostte in de Kuip editie van seizoen 2018-2019 valt altijd te bediscussiëren maar feit is dat het een volkomen onlogische en even eigenwijze keuze betreft.

Luuk de Jong werd op het middenveld overlopen door een stormend Feyenoord en één van de tegendoelpunten werd ingeleid na slordig balverlies van Luuk de Jong in de middencirkel. Later in het seizoen dacht van Bommel nogmaals het wiel opnieuw te kunnen uitvinden met Luuk de Jong op tien maar effect heeft het nooit gesorteerd.

Op het beroemde Wembley tegen de Spurs mocht Luuk de Jong ook in de tweede helft de tien positie bewaken maar ook daar viel de productieve spits logischerwijs door de mand wat die specifieke positie aanging. Het heeft er alle schijn van dat ook Ernest Faber zijn kans schoon ziet om ook als trainer van PSV al dan niet tijdelijk een nieuw wiel uit te willen vinden.

Een pluspunt voor PSV tegen Club Brugge was het spel van Doan, die steeds beter voor de dag komt. Mocht Faber nog een keer een nieuw wiel willen uitvinden voor de 10 positie is het wellicht een optie om de behendige en snelle Doan daarvoor te gebruiken.

 


Facebook Comments Box