Home Nieuws Jorrit Hendrix lijkt alleen in Eindhoven gewaardeerd te worden: ‘Godzijdank is Hendrix...

Jorrit Hendrix lijkt alleen in Eindhoven gewaardeerd te worden: ‘Godzijdank is Hendrix vertrokken’

4098
0

Jorrit Hendrix is de komende 1,5 jaar Feyenoorder en dat mag best een verassing worden genoemd.

De Limburse middenvelder was lange tijd uit beeld en dat had natuurlijk van doen met zijn bijrol in Moskou. De Limburger werd het afgelopen jaar eigenlijk geen moment echt gewaardeerd in Moskou. Slechts 22 keer kwam Hendrix in actie voor de Russen waarbij hij eigenlijk geen indruk wist te maken.

Hendrix is geen moment een potentiele basisspeler geweest in de Russische hoofdstad. De Limburgse PSV’er werd door voormalig technisch directeur Dmitri Popov naar Spartak gehaald, maar speelminuten zaten er niet in. De Russische voetbalanalisten en Spartak prominenten Roman Shirokov en Aleksandr Mostovoi, trekken een heldere conclusie over het jaar van Hendrix in de metropool. Jorrit Hendrix was gewoon niet goed genoeg om een rol van betekenis te kunnen spelen in Moskou.

Vanuit Moskou klinkt er stevige kritiek door aan het adres van Hendrix. ‘Godzijdank is Hendrix vertrokken’, is Shirokov hard in een interview met Sport-Express. ‘Voor Spartak is dit erg goed, want er komt een plek vrij in de selectie.’ Mostovoi gebruikt een ander medium om Hendrix af te vallen. Tegen Euro-football.ru zegt hij: ‘Zijn komst was heel apart. Niemand had ooit van hem gehoord. Ik denk niet dat het een big deal is dat hij vertrekt.’

Het heeft er alle schijn van dat Jorrit Hendrix eigenijk alleen in Eindhoven gewaardeerd wordt en dat is met drie behaalde landstitels meer dan terecht te noemen. Ook in zijn nieuwe werkomgeving klinkt er veel kritiek door aan het adres van Hendrix. Net als in Moskou zijn ook de fans van Feyenoord over het algemeen niet bepaald enthousiast over de transfer van Hendrix.

De beide Russische analisten weten dat veel spelers naar Moskou trekken voor de financiën en ook voor Jorrit hendrix geldt dat hij er financieel in ieder geval niet slechter op geworden. En dus zegt Mostovoi tegen het medium. ‘Ze komen uit Nederland, verdienen veel geld en gaan dan op huurbasis weer terug. Grappig. Hendrix is immers niet de enige. Je hebt ook nog Guus Til, voor wie zelfs veel meer werd betaald.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here